Provençaalse koolraap-ovenschotel

  • Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-11-2009
  • Provençaalse koolraap-ovenschotel

    Provençaalse koolraap-ovenschotel

    Provençaalse koolraap-ovenschotel

een verrassende ovenschotel met een heerlijke smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 koolraap(of voorgesneden)
600g voorgekookte aardappelschijfjes
2 uien
500g rundergehakt
1 pakje roomculinair
2 teentjes knoflook, peterselie,zout en peper
2-3 eetl. provençaalse kruiden
geraspte (belegen) kaas
evtl. voor het kleurtje een rode of groene paprika
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal, oven

Voorbereiding

je mag ook de aardappelschijfjes in de magnetron een 4 minuten extra laten garen.Dit doe je met wat gaatjes in de zak prikken , let op: het zakje is erg HEET

Bereidingswijze

Koolraap schillen in patatjes snijden (niet te groot) en kort( 12min) koken.
Uien in dunne ringen
snijden.
Paprika fijn snijden.
Gehakt rul bakken met de uien, knoflook,paprika en de kruiden toevoegen.Even laten pruttelen en de aardappelschijfjes onder in de ovenschaal leggen.Maar het mag ook door elkaar gemengd.
Daarna samen met de bijna gare koolraapjes
alles in een ingevette ovenschaal doen.
Roomculinair erover schenken en met geraspte kaas in de oven gaar laten worden.
Ongeveer 30 -40 minuten op 180/200graden(hetelucht)

Bron

snelklaar en aangepast naar eigen wensen

Serveertip

Je kan ook een eigen sausje van boter,bloem en melk maken en geen roomculinair gebruiken.
Of een zakje witte saus gebruiken.
Variatie met kaassaus en 1 pakje room culinair is ook erg lekker!
Je kan er ook andere groenten zoals paprika of courgette aan toevoegen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

vakantie123 avatar
vakantie123 04-05-2017

Heerlijk koolraap,lang niet gegeten, maar gaat zeker gebeuren. Jeannette

adeline43 avatar
adeline43 06-02-2013

Dutchmount,je mag van mij zo veel rommelen als je wilt, als de smaak maar lekker blijft ;-)

Dutchmountain avatar
Dutchmountain 06-02-2013

Dat mooie rode op de foto staat niet in de ingredientenlijst? Moeten we rommelen aan je recept ;-)

adeline43 avatar
adeline43 06-02-2013

Hallo mobiel 1350558746, erg bedankt voor je oplettendheid en ik heb het meteen aangepast.Je ziet op de foto dat ik het door elkaar heb gemengd.Ik hoop dat het recept goed bevalt en voor herhaling vatbaar is.Groetjes, Adeline

mobiel_1350558746 avatar
mobiel_1350558746 06-02-2013

Hoi het staat nu bij mij in de oven!!Ben zeer benieuwd!Je bent alleen vergeten bij de bereiding de aardappelschijfjes te vermelden. Ik heb ze onder en op het gehaktmengsel gedaan.

mobiel_1350558746 avatar
mobiel_1350558746 06-02-2013

Hoi het staat nu bij mij in de oven!!Ben zeer benieuwd!Je bent alleen vergeten bij de bereiding de aardappelschijfjes te vermelden. Ik heb ze onder en op het gehaktmengsel gedaan.

ggiea avatar
ggiea 07-11-2012

Ik heb het meegenomen, ga het volgende week maken. groeten Agnes

pwiggers avatar
pwiggers 02-11-2012

Ziet er erg lekker uit Adeline. Ga ik gauw eens maken. Weer eens iets anders met koolraap! Bedankt, Petra

alidada avatar
alidada 26-10-2012

Het ziet er heerlijk uit op de foto Adeline, ik heb het recept meegenomen hoor en ik zal het spoedig maken, echt een recept voor de herst/winter. Groetjes, Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten