Zuurkool-appelstamp met rookworst

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-11-2009
  • Zuurkool-appelstamp met rookworst

    Zuurkool-appelstamp met rookworst

    Zuurkool-appelstamp met rookworst

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 1/2 kg aardappels kruimig
2 appels, met rode schil
125 g gerookte spekblokjes (duobakje 250 g)
1 eetlepel mosterd
1 zak gekookte wijnzuurkool (500 gr)
50 g rozijnen
1 magere rookworst
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
aardappelstamper

Voorbereiding

Schil de aardappelen en halveer ze. Kook ze gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de appels in kwarten, verwijder de klokhuizen, en snijd ze in stukjes. Bak in een kleine braadpan de spekblokjes zachtjes uit, schep de mosterd erbij en roer glad. Schep de zuurkool met aanhangend vocht, de appel en de rozijnen erbij, maal er wat peper over, schep alles om en dek de pan af.

Bereidingswijze

Stoof de zuurkool met appel 15 minuten. Warm de rookworst op volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de rookworst in plakjes. Giet de aardappelen af en stamp ze grof. Schep de zuurkool met het vocht en de plakjes rookworst erop en schep alles voorzichtig om.

Bron

ah

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten