Lamsrack met salsa verde

  • Feestmaaltijd
  • 20-30 min.
  • Lamsrack met salsa verde

    Lamsrack met salsa verde

    Lamsrack met salsa verde

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eieren
1 teentje knoflook
1 sjalot
2 zakjes verse munt
1 zakje verse peterselie
1 eetlepel grove mosterd
2 eetlepels kappertjes
1 eetlepel azijn
1 dl (olijf)olie
4 lamsracks (` ca. 350 g)
peper
zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine
ovenschaal

Voorbereiding

Eieren in ruim water aan de kook brengen en in ca. 8 minuten hard koken. Vervolgens onder koud water spoelen en pellen. Knoflook en sjalot pellen en grof snijden. Munt- en peterselieblaadjes van steeltjes plukken, enkele blaadjes achterhouden voor garnering. Kruiden met knoflook, sjalot, mosterd, kappertjes, azijn en 5 eetlepels olie in keukenmachine fijn malen, zonodig meer olie toevoegen als mengsel te dik is. Vervolgens ei fijn snijden en door salsa roeren. Salsa op smaak brengen met peper en zout.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Lamsracks bestrooien met peper en zout. In ruime koekenpan rest van olie verhitten en lamsracks per 2 stuks in ca. 5 minuten rondom bruinbakken. Vervolgens vlees in braadslede zetten, bakvet erbij schenken, en in midden van oven in 15 à 20 minuten rosé braden. Vlees uit oven nemen en enkele minuten laten staan. Vervolgens in plakken snijden en op warme borden serveren met salsa. Garneren met achtergehouden kruiden. Serveren met gebakken krielaardappeltjes en gemengde groene sla.

Bron

Allerhande 2000

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kb14 avatar
kb14

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten