Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Banketstaaf

Banketstaaf

Door: mar72

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-11-2009

Ingrediënten


250 gr. bladerdeeg
125 gr. amandelspijs
50 ml. water
½ ei


Banketstaaf
Banketstaaf

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 225˚C.
Maak 2 dunne rollen van de amandelspijs.
Rol het deeg uit tot een lange lap van ongeveer 10 cm lang en ½ cm dik.
Leg de rollen amandelspijs op het deeg waarbij de rollen spijs iets korter zijn dan het deeg.
Maak de uiteinden een beetje vochtig en vouw ze over de rol amandelspijs. Leg één van de lange stukken deeg over de rol. Maak de andere kant aan de rand iets vochtig, sla die er overheen en maak vast. Gebruik zo nodig nog wat water.
Maak de bakplaat een beetje vochtig en leg de banketstaaf erop. Bestrijk de rollen met het losgeklopt ei.
Laat de staven gaar en bruin worden in 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven (225˚C). Laat de oven na die tijd eerst 15 minuten dicht, zodat hij rustig nagaart.

Bron

Zo helemaal uitgelegd bij de bakker



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mar72
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top