Bapao (gestoomde broodjes met vleesvulling)

  • Indonesisch,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-11-2009
  • Bapao  (gestoomde broodjes met vleesvulling)

    Bapao (gestoomde broodjes met vleesvulling)

    Bapao (gestoomde broodjes met vleesvulling)

  • Bapao  (gestoomde broodjes met vleesvulling)

    Bapao (gestoomde broodjes met vleesvulling)

    Bapao (gestoomde broodjes met vleesvulling)

  • Bapao  (gestoomde broodjes met vleesvulling)

    Bapao (gestoomde broodjes met vleesvulling)

    Bapao (gestoomde broodjes met vleesvulling)

  • Bapao  (gestoomde broodjes met vleesvulling)

    Bapao (gestoomde broodjes met vleesvulling)

    Bapao (gestoomde broodjes met vleesvulling)

  • Bapao  (gestoomde broodjes met vleesvulling)

    Bapao (gestoomde broodjes met vleesvulling)

    Bapao (gestoomde broodjes met vleesvulling)

  • Bapao  (gestoomde broodjes met vleesvulling)

    Bapao (gestoomde broodjes met vleesvulling)

    Bapao (gestoomde broodjes met vleesvulling)

  • Bapao  (gestoomde broodjes met vleesvulling)

    Bapao (gestoomde broodjes met vleesvulling)

    Bapao (gestoomde broodjes met vleesvulling)

  • Bapao  (gestoomde broodjes met vleesvulling)

    Bapao (gestoomde broodjes met vleesvulling)

    Bapao (gestoomde broodjes met vleesvulling)

  • Bapao  (gestoomde broodjes met vleesvulling)

    Bapao (gestoomde broodjes met vleesvulling)

    Bapao (gestoomde broodjes met vleesvulling)

  • Bapao  (gestoomde broodjes met vleesvulling)

    Bapao (gestoomde broodjes met vleesvulling)

    Bapao (gestoomde broodjes met vleesvulling)

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor het deeg:
500 gr tarwebloem
2 dl lauwe melk
25 gr koningsgist
1 el boter
1 tl suiker
zout
2 eieren

vetvrij papier

Voor de vulling:
1 ui
3 teentjes knoflook
1 ½ el prei
1 el boter
1 ½ el selderij
150 gr varkensgehakt
1 tl ve-tsin
1 el suiker
zout, peper
4 el zoete ketjap
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Deeg:
Roer in de lauwe melk de gist voorzichtig los.
Voeg beetje voor beetje de bloem toe, daarna de boter, de suiker en zout
naar smaak.
Klop de eieren los en giet die voorzichtig bij het deeg.
Kneed en sla het deeg tot het soepel is.
Maak een rol van 7 cm doorsnee.
Snijd er plakjes van van ca 2 cm dik.

Vulling:
Pel de ui en de knoflook, snijd ze fijn en fruit ze in de boter.
Voeg de prei, de selderij, gehakt, ve-tsin, suiker, zout en peper naar smaak
en de ketjap toe.
Roerbak alles goed op een niet te hoge warmtebron.
Laat de vulling afkoelen en zet haar in de koelkast weg.
De vulling moet compact en koud zijn als ze wordt gebruikt.

Maak vierkantjes van het vetvrij papier van 7 x 7 cm.

Leg op ieder deegplakje 1 eetlepel vulling.
Vouw de deegplakjes om de vulling heen en leg ze op de vetvrije papiertjes.
Laat de plakjes 1 uur rijzen op kamertemperatuur.
Stoom ze daarna in ca 10 minuten gaar in de stoompan.
Leg een schoon servet over de stoompan.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

deonart avatar
deonart 17-11-2009

Bedankt! Zal ik een keer proberen. Ik doen alleen dan een 1/8 theelepel ve-tsjin. Deon

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten