Kabeljauw met oude kaas

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-11-2009
  • Kabeljauw met oude kaas

    Kabeljauw met oude kaas

    Kabeljauw met oude kaas

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gr. Kastanjechampignons
1 st. Prei, Witte
200 gr. Doperwten, uit de dop, verse
600 gr. Kabeljauwfilets
2 el. Olie
4 el. Crème fraîche
100 gr. Kaas, oude, geraspte
peper en zout


Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Borstel de champignons schoon en snijd ze in partjes.
Snijd de prei in grove stukken en was deze goed onder stromend water.
Kook de erwten beetgaar in enkele minuten in water met zout.
Snijd de kabeljauw in plakjes van ca. 2 cm dik, dep ze droog en bestrooi ze met peper en zout.
Verhit de olie, bak hierin de plakjes kabeljauw aan beide zijden krokant en goudbruin, haal ze uit de pan en houd ze warm.

Bereidingswijze

Bak de champignonpartjes in de olie en voeg de prei en de doperwten op het laatste moment toe.
Voeg de crème fraîche toe, laat het geheel even doorkoken en breng op smaak met peper en zout.
Rangschik de kabeljauw en het preimengsel op de borden en bestrooi met de kaas.

Bron

internet

Serveertip

lekker met rijst

Laatste reacties

ppink avatar
ppink 18-11-2009

klinkt heeeeeel goed dus ga ik natuurlijk uit proberen, alvast bedankt en groetjes van johanna

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten