Tori teriyaki

  • Japans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-11-2009
  • Tori teriyaki

    Tori teriyaki

    Tori teriyaki

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 ml droge sherry (in Japan wordt zoete rijstwijn (mirin) gebruikt)
100 ml Japanse sojasaus
3 eetlepels suiker
3 eetlepels zonnebloemolie
600 g kipdijenfilet (biologisch), in stukjes
1 cm verse gember geraspt
1 theelepel sesamzaadjes, geroosterd
1 bosuitje, in kleine ringetjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breng de sherry aan de kook, laat hem even doorkoken tot de alcohol is verdampt. Voeg de sojasaus en de suiker toe en laat de teriyakisaus koken tot hij een beetje stroperig wordt. Verhit de olie in een wok. Roerbak hierin het kippenvlees in 6-8 minuten gaar. Verwijder eventueel het overtollige vocht door een stukje keukenpapier in de pan te dopen. Schenk de teriyakisaus erbij en laat hem op hoog vuur verdampen, tot de saus dikker wordt en gaat glanzen en roer dan pas de gember erdoor. Bestrooi het gerecht met de sesamzaadjes en de bosui. Lekker met rijst en groene groenten, zoals broccoli of spinazie.

Bron

Allerhande

Laatste reacties

docmiles avatar
docmiles 05-10-2010

erg fijne smaak. moeten idd wel wat groenten bij, super!

yoda2007 avatar
yoda2007 20-11-2009

Het lijkt me erg lekker, staat bij de bookmarks!

lucretiab avatar
lucretiab 19-11-2009

Ik ben blij dat het in de smaak valt al of niet met een variatie, zelf vind ik het (uiteraard) ook heel lekker. Alleen de geur al!

stippievld avatar
stippievld 19-11-2009

super lekker, heb wel met mirin gedaan, gebruik graag orginele produkten :). kids vonden het ook super lekker :)

gieroz avatar
gieroz 18-11-2009

Bedankt voor de inspiratie! heb het wel iets anders gedaan met wat ik toevallig in huis had. Ik heb een kipfilet in stukjes eerst gemarineerd in sojasaus, Mirin, beetje gembersiroop en schepje suiker. Dit gebakken en vervolgens het restje van de marinade er weer over gegoten en op een lagere temperatuur door gewokt tot het lekker stroperig om het vlees heen hangt. Het was een bij-gerechtje, maar smaakte me erg goed. waarvoor dank :)

stippievld avatar
stippievld 18-11-2009

ziet er walgelijk lekker uit, en dat maar met 3 eetlepels suiker moet een keer kunnen toch :)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten