1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Broccoli
  5. Broccoli roerbakken
  6. Tori teriyaki

Tori teriyaki

  • Japans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-11-2009

Ingrediënten 4 personen


100 ml droge sherry (in Japan wordt zoete rijstwijn (mirin) gebruikt)
100 ml Japanse sojasaus
3 eetlepels suiker
3 eetlepels zonnebloemolie
600 g kipdijenfilet (biologisch), in stukjes
1 cm verse gember geraspt
1 theelepel sesamzaadjes, geroosterd
1 bosuitje, in kleine ringetjes



Toti teriyaki
Toti teriyaki
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng de sherry aan de kook, laat hem even doorkoken tot de alcohol is verdampt. Voeg de sojasaus en de suiker toe en laat de teriyakisaus koken tot hij een beetje stroperig wordt. Verhit de olie in een wok. Roerbak hierin het kippenvlees in 6-8 minuten gaar. Verwijder eventueel het overtollige vocht door een stukje keukenpapier in de pan te dopen. Schenk de teriyakisaus erbij en laat hem op hoog vuur verdampen, tot de saus dikker wordt en gaat glanzen en roer dan pas de gember erdoor. Bestrooi het gerecht met de sesamzaadjes en de bosui. Lekker met rijst en groene groenten, zoals broccoli of spinazie.

Dit recept is te vinden in:

Bron

Allerhande



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lucretiab


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lucretiab
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top