1. Home
  2. Recepten
  3. Multi-culturele keuken
  4. Super kip

Super kip

  • Multi-cultureel, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-11-2009

Ingrediënten 4 personen


3 kilo grote kippepoten of kippestukken of kipkarbonade (wat je maar lekker vindt)
1 pot faja lobe moksi meti
1 of 2 zakken/potjes ajam pedis pastakruiden
eventueel nog extra sambal van madam jeanette (zie mijn recept hiervan)


Verder heb je nodig


Oven, zilverfolie en schaal


Combinatie van kruiden uit Indonesie en Suriname, erg lekker! Altijd een groot succes bij onze gasten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de kip schoon van overtollig vet en hak de kippepoten in 2 stukken. Leg de kip in een grote schaal en voeg de faja lobe toe samen met de ajam pedis pasta. Goed de kip er mee insmeren en een nacht laten intrekken. Hou je van flink pittig dan kan je nog een flinke eetlepel van de madam jeanette sambal toevoegen.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 240 graden (electrisch) Bedek het rooster met het zilver papier en leg de kip hierop.
Schuif deze in de oven (ik zet hem altijd op boven en onder gril). De kip is klaar als het velletje lekker knapperig en bruin is en je met een vork erg makkelijk het vlees er af trekt.

Serveertip

Lekker als hapje tussen door maar erg lekker bij rijst met groente mix of gewoon bij de boontjes en aardappels. Wat je maar wil en lekker vindt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacky1966


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacky1966
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top