Traditionele Duitse runderrollades in rode wijnsaus
- Duits, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Zalige malse runderrolletjes. In Duitsland erg bekend en geliefd en is het vlees voor "Rindsroulade" bij elke slager verkrijgbaar. In Nederland gebruikte ik altijd bieflapjes of entrecote a la minute en sloeg ze nog wat dunner. De originele runderrolletjes worden gemaakt volgens het originele Duitse recept gemaakt zonder de uisnippers. Ook het stoven in de wijn is volgens mijn eigen recept.
Ingrediënten 4 personen
4 hele dunne lapjes rundvlees elk van ongeveer 100 gram -1 ui -
peper, zout -
pittige mosterd -
plakjes mager ontbijtspek (afhankelijk van de grootte van de lapjes rundvlees) -
dunne reepjes zoetzure augurk -
3 eetlepels zonnebloemolie -
20 gram boter -
cocktailprikkers -
1/2 fles volle rode wijn
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 360,86 kcal |
Koolhydraten | 5,15 g |
Eiwitten | 30,46 g |
Vetten | 16,78 g |
Benodigdheden
braadpan
Voorbereiding
Pel en snipper de ui.
Kruide de lapjes aan één zijde met peper en zout. Smeer de andere kant dun in met mosterd. Beleg de mosterdkant met plakjes ontbijtspek. Verdeel hierover de gesnipperde ui en het reepje augurk. Rol de lapjes rundvlees op en zet ze vast met bijvoorbeeld een cocktailprikker.
Bereidingswijze
Verwarm de wijn in een pannetje. Verhit de olie en de boter in een braadpan. Bak hierin de rolletjes rondom bruin.
Blus af met de warme rode wijn en laat de rolletjes plm. 1 1/2 - 2 uur sudderen tot het vlees zacht en gaar is.
Serveertip
Lekker met aardappelpuree en bijvoorbeeld rode kool of spruitjes