1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Uienflans met boerenkaas

Uienflans met boerenkaas

Door: planco

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-11-2009

Ingrediënten 6 personen


Snufje tijmblaadjes
5 eieren
4 grote uien, in dunne ringen
zout, peper
50 g geraspte oude boerenkaas
2-3 el olijfolie
1-2 el fijngesneden bieslook
4 el crème fraîche


Verder heb je nodig


Muffinvormen

Uienflans met boerenkaas
Uienflans met boerenkaas

Gebruik voor deze flans een muffinvorm. Voor- of bijgerecht voor 6 personen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bak de uien met de tijm 20-30 min. op zacht vuur in de olie tot de uien zacht zijn. Laat ze niet kleuren. Laat ze daarna goed uitlekken. Klop de eieren los en roer er de crème fraîche, kaas, bieslook, uien en zout en peper naar smaak door

Bereidingswijze

Schenk dit mengsel in de 6 holtes van een ingevette muffinvorm en bak de flans 20-25 min. in een voorverwarmde oven op 200ºC tot het mengsel nét gestold is.

Serveertip

Serveer ze warm of lauwwarm.



Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top