Uienflans met boerenkaas

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-11-2009
  • Uienflans met boerenkaas

    Uienflans met boerenkaas

    Uienflans met boerenkaas

Gebruik voor deze flans een muffinvorm. Voor- of bijgerecht voor 6 personen

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Snufje tijmblaadjes
5 eieren
4 grote uien, in dunne ringen
zout, peper
50 g geraspte oude boerenkaas
2-3 el olijfolie
1-2 el fijngesneden bieslook
4 el crème fraîche
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Muffinvormen

Voorbereiding

Bak de uien met de tijm 20-30 min. op zacht vuur in de olie tot de uien zacht zijn. Laat ze niet kleuren. Laat ze daarna goed uitlekken. Klop de eieren los en roer er de crème fraîche, kaas, bieslook, uien en zout en peper naar smaak door

Bereidingswijze

Schenk dit mengsel in de 6 holtes van een ingevette muffinvorm en bak de flans 20-25 min. in een voorverwarmde oven op 200ºC tot het mengsel nét gestold is.

Serveertip

Serveer ze warm of lauwwarm.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

tassieonline avatar
tassieonline 18-01-2012

Lijkt me helemaal lekker, ga het zeker binnenkort een keer uitproberen!

goudwinde avatar
goudwinde 14-11-2009

neem het mee, lijkt me lekker groetjes Jolanda

ria633 avatar
ria633 13-11-2009

neem het mee,lijkt me lekker gr ria

annieov avatar
annieov 13-11-2009

Ik ga het even proberen met tofu in plaats van eieren. Bedankt voor het recept. Groetjess

annieov avatar
annieov 13-11-2009

Ik ga het even proberen met tofu in plaats van eieren. Bedankt voor het recept. Groetjess

stiny26 avatar
stiny26 13-11-2009

Lijkt me heerlijk voor 5/12. Bedankt groetjes Micky

hermien_kg avatar
hermien_kg 09-11-2009

Wat een leuk hapje. Dat ga ik eens proberen. Bedankt en groetjes, Hermien

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten