Brabantse hachee

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Brabantse hachee

    Brabantse hachee

    Brabantse hachee

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
zout, peper
5 grote uien, in ringen
1 teentje knoflook, fijngesneden
2 plakken ontbijtkoek, in blokjes
2 kruidnagels
2 blaadjes laurier
750 g magere runderlappen, in blokjes
75 g boter of reuzel
3/4-1 l vleesbouillon
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 444,70 kcal
Koolhydraten 18,96 g
Eiwitten 42,16 g
Vetten 20,15 g

Voorbereiding

Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het in de boter in 5-10 min. rondom bruin. Schep het vlees uit de pan en houd het warm. Bak ui en knoflook ca. 8 min. in het achtergebleven braadvet. Leg het vlees terug in de pan, strooi de bloem erover en schep alles goed om

Bereidingswijze

Verwarm de bouillon en schenk deze in de pan tot het vlees onder staat. Voeg ontbijtkoek, kruidnagels, laurier en azijn toe en laat de hachee afgedekt op zacht vuur 2-21/2 uur stoven. Of in de voorverwarmde oven op ca. 160ºC.

Bron

libelle

Serveertip

Serveer de hachee met gekookte aardappelen.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

planco avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten