
Zout, peper
5 grote uien, in ringen
1 teentje knoflook, fijngesneden
2 plakken ontbijtkoek, in blokjes
2 kruidnagels
2 blaadjes laurier
750 g magere runderlappen, in blokjes
75 g boter of reuzel
3/4-1 l vleesbouillon
Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het in de boter in 5-10 min. rondom bruin. Schep het vlees uit de pan en houd het warm. Bak ui en knoflook ca. 8 min. in het achtergebleven braadvet. Leg het vlees terug in de pan, strooi de bloem erover en schep alles goed om
Verwarm de bouillon en schenk deze in de pan tot het vlees onder staat. Voeg ontbijtkoek, kruidnagels, laurier en azijn toe en laat de hachee afgedekt op zacht vuur 2-21/2 uur stoven. Of in de voorverwarmde oven op ca. 160ºC.
Serveer de hachee met gekookte aardappelen.
Libelle
SanneElina 09-01-2012
Lijkt me heerlijk! Hoeveel bloem en azijn moet ik gebruiken? Groeten Sanne
antoniake 21-02-2010
dag Dirk,
heb het gemaakt en zou iets laten weten.Dus bij deze.
dit recept wordt meer gemaakt,bij deze ,het is heerlijk,met de woorden van mijn man!
nog een fijne zondag.
Antoniake
tisjken1 16-01-2010
Hello Dirk,zag er zeer lekker uit,heb het reeds gemaakt,maar ik heb er wortelen,champignons en een doosje tomatenpuree aan toegevoegd en een theelepel sambal oelek,en het was heerlijk!!!!!!!!!!!! bedankt,groetjes ANITA
antoniake 23-11-2009
bedankt .heb favo gezet en uitgeprint.
ga zeker maken en laat je iets weten hoe het heeft gesmaakt.
fije smulweek.
Antoniake
anneke1001 23-11-2009
HEEEErlijk!!
Ik heb het recept meegenomen en gelijk uitgeprobeerd.
Mijn dank,Anneke