1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Hachee
  6. Brabantse hachee

Brabantse hachee

Door: planco

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 09-11-2009

Ingrediënten 4 personen


Zout, peper
5 grote uien, in ringen
1 teentje knoflook, fijngesneden
2 plakken ontbijtkoek, in blokjes
2 kruidnagels
2 blaadjes laurier
750 g magere runderlappen, in blokjes
75 g boter of reuzel
3/4-1 l vleesbouillon


Brabantse hachee
Brabantse hachee

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het in de boter in 5-10 min. rondom bruin. Schep het vlees uit de pan en houd het warm. Bak ui en knoflook ca. 8 min. in het achtergebleven braadvet. Leg het vlees terug in de pan, strooi de bloem erover en schep alles goed om

Bereidingswijze

Verwarm de bouillon en schenk deze in de pan tot het vlees onder staat. Voeg ontbijtkoek, kruidnagels, laurier en azijn toe en laat de hachee afgedekt op zacht vuur 2-21/2 uur stoven. Of in de voorverwarmde oven op ca. 160ºC.

Serveertip

Serveer de hachee met gekookte aardappelen.

Bron

Libelle



Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top