Brabantse hachee

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 09-11-2009
  • Brabantse hachee

    Brabantse hachee

    Brabantse hachee

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
zout, peper
5 grote uien, in ringen
1 teentje knoflook, fijngesneden
2 plakken ontbijtkoek, in blokjes
2 kruidnagels
2 blaadjes laurier
750 g magere runderlappen, in blokjes
75 g boter of reuzel
3/4-1 l vleesbouillon
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het in de boter in 5-10 min. rondom bruin. Schep het vlees uit de pan en houd het warm. Bak ui en knoflook ca. 8 min. in het achtergebleven braadvet. Leg het vlees terug in de pan, strooi de bloem erover en schep alles goed om

Bereidingswijze

Verwarm de bouillon en schenk deze in de pan tot het vlees onder staat. Voeg ontbijtkoek, kruidnagels, laurier en azijn toe en laat de hachee afgedekt op zacht vuur 2-21/2 uur stoven. Of in de voorverwarmde oven op ca. 160ºC.

Bron

libelle

Serveertip

Serveer de hachee met gekookte aardappelen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

SanneElina avatar
SanneElina 09-01-2012

Lijkt me heerlijk! Hoeveel bloem en azijn moet ik gebruiken? Groeten Sanne

antoniake avatar
antoniake 21-02-2010

dag Dirk, heb het gemaakt en zou iets laten weten.Dus bij deze. dit recept wordt meer gemaakt,bij deze ,het is heerlijk,met de woorden van mijn man! nog een fijne zondag. Antoniake

tisjken1 avatar
tisjken1 16-01-2010

Hello Dirk,zag er zeer lekker uit,heb het reeds gemaakt,maar ik heb er wortelen,champignons en een doosje tomatenpuree aan toegevoegd en een theelepel sambal oelek,en het was heerlijk!!!!!!!!!!!! bedankt,groetjes ANITA

antoniake avatar
antoniake 23-11-2009

bedankt .heb favo gezet en uitgeprint. ga zeker maken en laat je iets weten hoe het heeft gesmaakt. fije smulweek. Antoniake

anneke1001 avatar
anneke1001 23-11-2009

HEEEErlijk!! Ik heb het recept meegenomen en gelijk uitgeprobeerd. Mijn dank,Anneke

deto69 avatar
deto69 18-11-2009

Behalve de bloem mis ik ook de hoeveelheid azijn? Het lijkt me wel een recept om uit te proberen!

stippievld avatar
stippievld 18-11-2009

hoeveel bloem, of gewoon een beetje, ik miste het bij de ingredienten :)

jessic avatar
jessic 17-11-2009

Ik heb dit gisteren gemaakt en vandaag gegeten. Dit is een blijvertje voor de wintermaanden, heerlijk! Veel dank dus.

jessic avatar
jessic 17-11-2009

Ik heb dit gisteren gemaakt, vandaag gegeten. Dit is een blijvertje voor de wintermaanden, veel dank!

wieheefthet avatar
wieheefthet 16-11-2009

Ziet er goed Planco. Ga ik deze week maken.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten