
Voor de pindasaus:
125 g ongezouten pinda`s
1 el olie
2 sjalotjes, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
1 tl sambal oelek
1 tl trassi (toko)
1 el goela djawa (palmsuiker, toko) of bruine basterdsuiker
2 dl kokosmelk
sap van 1/2 citroen
1-2 el ketjap manis
voor de gado gado:
4 eieren
150 g winterwortel, in schuine plakjes
150 g sperziebonen
1 kleine spitskool (± 400 g), in repen van 1 cm
150 g taugé
2 el verse korianderblaadjes
50 g emping belindjoe
Keukenmachine
Eieren, knapperige groenten en pittige pindasaus zijn de ingredienten van dit bekende -vegetarische- Indonesische gerecht.
Maal de pinda`s fijn in de Keukenmachine. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en bak hierin de sjalotjes en de knoflook zachtjes glazig. Bak de sambal, trassi en suiker heel even mee. Voeg 21/2 dl water toe en roer de gemalen pinda`s en kokosmelk erdoor. Laat het geheel zachtjes ± 20 min. pruttelen tot een mooie pindasaus ontstaat. Breng op smaak met citroensap en ketjap. Kook de eieren in ± 5 min. hard. Laat ze schrikken, pel ze en halveer ze. Breng in een pan ruim water aan de kook. Doe de wortel in een zeef en hang deze in het kokende water. Kook de wortel in 2-3 min. beetgaar. Laat even uitlekken. Kook op dezelfde manier de sperziebonen in ± 5 min. beetgaar. Leg de spitskoolrepen in het vergiet met de taugé erop. Schenk het kokende water erover. Spoel de groenten koud af. Laat ze uitlekken en afkoelen tot lauw. Verdeel de spitskool en taugé over 4 borden en leg de wortel, sperziebonen en eieren erop. Schep de pindasaus over de groente. Bestrooi met de koriander en geef de emping erbij.
Delicious
Cecileg 06-08-2016
Ik had nog een halve spitskool over dus ik dacht dan maak ik er verder maar Gado gado van. Ik miste wat kruiden die heb ik nog toegevoegd, maar verder is dit een bruikbaar recept. Lieve groet Cecile
hedwig66 15-12-2012
Een erg goed recept, bedankt!
Jess80 02-02-2011
gezond en gemakkelijk!
bedankt
hermanna2 31-01-2011
Bedankt!
salzburg 16-11-2009
Bedankt. Anna.