Gado gado

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-11-2009
  • Gado gado

    Gado gado

    Gado gado

  • Gado gado

    Gado gado

    Gado gado

Eieren, knapperige groenten en pittige pindasaus zijn de ingredienten van dit bekende -vegetarische- Indonesische gerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de pindasaus:
125 g ongezouten pinda`s
1 el olie
2 sjalotjes, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
1 tl sambal oelek
1 tl trassi (toko)
1 el goela djawa (palmsuiker, toko) of bruine basterdsuiker
2 dl kokosmelk
sap van 1/2 citroen
1-2 el ketjap manis

voor de gado gado:
4 eieren
150 g winterwortel, in schuine plakjes
150 g sperziebonen
1 kleine spitskool (± 400 g), in repen van 1 cm
150 g taugé
2 el verse korianderblaadjes
50 g emping belindjoe
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine

Bereidingswijze

Maal de pinda`s fijn in de Keukenmachine. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en bak hierin de sjalotjes en de knoflook zachtjes glazig. Bak de sambal, trassi en suiker heel even mee. Voeg 21/2 dl water toe en roer de gemalen pinda`s en kokosmelk erdoor. Laat het geheel zachtjes ± 20 min. pruttelen tot een mooie pindasaus ontstaat. Breng op smaak met citroensap en ketjap. Kook de eieren in ± 5 min. hard. Laat ze schrikken, pel ze en halveer ze. Breng in een pan ruim water aan de kook. Doe de wortel in een zeef en hang deze in het kokende water. Kook de wortel in 2-3 min. beetgaar. Laat even uitlekken. Kook op dezelfde manier de sperziebonen in ± 5 min. beetgaar. Leg de spitskoolrepen in het vergiet met de taugé erop. Schenk het kokende water erover. Spoel de groenten koud af. Laat ze uitlekken en afkoelen tot lauw. Verdeel de spitskool en taugé over 4 borden en leg de wortel, sperziebonen en eieren erop. Schep de pindasaus over de groente. Bestrooi met de koriander en geef de emping erbij.

Bron

Delicious

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Cecileg avatar
Cecileg 06-08-2016

Ik had nog een halve spitskool over dus ik dacht dan maak ik er verder maar Gado gado van. Ik miste wat kruiden die heb ik nog toegevoegd, maar verder is dit een bruikbaar recept. Lieve groet Cecile

hedwig66 avatar
hedwig66 15-12-2012

Een erg goed recept, bedankt!

Jess80 avatar
Jess80 02-02-2011

gezond en gemakkelijk! bedankt

hermanna2 avatar
hermanna2 31-01-2011

Bedankt!

salzburg avatar
salzburg 16-11-2009

Bedankt. Anna.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten