Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Tulband
  5. Tulband

Tulband

Door: jd3350r1

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-11-2009

Ingrediënten


Boter, bakmeel, rozijnen


Verder heb je nodig


Grote mixerkom, mixer, hoog, rond bakblik


TULBAND

250 gram blue band
300 gram basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
(snufje zout)
2 eieren
750 gram bakmeel
3 kopjesmelk
300 gram rozijnen

De boter tot room mixen. De basterdsuiker, vanillesuiker (+zout) toevoegen en mixen.
De eieren erbij en mixen op stand 1. De bakmeel in 3 delen erbij (250 gram bakmeel+1 kopje melk, dit 3 x herhalen)
OP het allerlaatst de rozijnen erbij. Alles goed doormixen op hoogste stand Mixer.

Van te voren de bakblikken invette met boter en bloem. Oven 15 minuten voorverwarmen op 175 graden.

Het gevulde bakblik(ken) op de één na onderste richel in de oven, en de oven op heteluchtoven zetten. +/- 50 minuten bakken, prikken met breinaald. Als deze droog uit de tulband komt, is deze gaar!

EET SMAKELIJK

Ontdek meer:



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jd3350r1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top