Wildzwijnrollade met hete bliksem

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-11-2009
  • Wildzwijnrollade met hete bliksem

    Wildzwijnrollade met hete bliksem

    Wildzwijnrollade met hete bliksem

Een verrassend hemelse smaakcombinatie.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 600 gram wildzwijn rollade
  • 100 gram chorizo in dunne plakken
  • enkele el croma
  • 50 ml rode wijn
  • 600 gram kruimige aardappels
  • 2 flinke goudrenetten
  • 1 golden delicious
  • 1 ui
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 el roomboter
  • peper en zout uit de molen
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 391,65 kcal
Koolhydraten 44,99 g
Eiwitten 9,01 g
Vetten 17,13 g
Benodigdheden
oven

Voorbereiding

Bekleed een ovenrooster met bakpapier. Leg hier de plakjes chorizo op en dek weer af met bakpapier. Zet er een ovenschaal op zodat de plakken niet gaan krullen. Laat ze in 20 minuten krokant worden. Electrische oven 150 graden, hete lucht 125 graden, gasstand 1.
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Pel en snipper de ui, schil de aardappels en de appels. Snijd ze in vieren. Doe de aardappels met het bouillonblokje in de pan met een bodempje water. Hierboven op de ui en appelpartjes.

Bereidingswijze

Verhit in een braadpan die ook de oven in kan je braadproduct en bak de rollade rondom bruin. Voeg 2 juslepels warm water toe. Zet de pan in de oven en laat de rollade ongeveer 30 minuten garen. Elektrisch 200 graden, hete lucht 175 graden, gasstand 3.Bedruip het vlees tussendoor. Kook ondertussen de hete bliksem in ongeveer 22 minuten gaar. Giet goed af en stamp door elkaar. Zorg dat het nog wel een grove massa blijft. Breng op smaak met peper en zout. Haal de rollade uit de oven en laat 5 minuten rusten. Blus ondertussen de jus af met de wijn en klop er de roomboter door met de garde.

Bron

De basis in de Foodies, zelf aangepast

Serveertip

Snijd het vlees in plakken en serveer met de hete bliksem en krokante chorizo. Schep er een klein beetje jus bij. Heerlijk met een goed glas rode wijn.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten