Broccoli Quiche

  • Internationaal, Lunch/Brunch
  • 30-60 min.
  • Broccoli Quiche

    Broccoli Quiche

    Broccoli Quiche

  • Broccoli Quiche

    Broccoli Quiche

    Broccoli Quiche

Broccoli is zit boordevol vitamine C, eet het eens in een quiche.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
Boter om de vorm in te vetten
8 plakjes bladerdeeg,
500 gram broccoli in roosjes
4 grote eieren
100 gram spekjes, uitgebakken
2 dl kooksroom
50 gram gruyère, geraspt
Versgemalen zwarte peper, snufje zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 604,75 kcal
Koolhydraten 28,33 g
Eiwitten 22,45 g
Vetten 43,53 g

Bereidingswijze

Laat het bladerdeeg ontdooien.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Blancheer de broccoliroosjes even in kokend water en laat ze uitlekken.
Verdeel het deeg over een ingevette quichevorm en prik er met een vork gaatjes in.
Verdeel de broccoli over het deeg, strooi er de spekjes over en strooi er wat versgemalen peper en een snufje zout over.

Klop de eieren los met de room en roer er de kaas door.
Schenk het mengsel over de broccoli.
Bak de quiche in een half uur goudbruin.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

shell_seeker avatar

Doorsturen

Home Recepten