Broccoli Quiche

  • Internationaal, Lunch/Brunch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-11-2009
  • Broccoli Quiche

    Broccoli Quiche

    Broccoli Quiche

  • Broccoli Quiche

    Broccoli Quiche

    Broccoli Quiche

Broccoli is zit boordevol vitamine C, eet het eens in een quiche.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boter om de vorm in te vetten
8 plakjes bladerdeeg,
500 gram broccoli in roosjes
4 grote eieren
100 gram spekjes, uitgebakken
2 dl kooksroom
50 gram gruyère, geraspt
Versgemalen zwarte peper, snufje zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 604,75 kcal
Koolhydraten 28,33 g
Eiwitten 22,45 g
Vetten 43,53 g

Bereidingswijze

Laat het bladerdeeg ontdooien.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Blancheer de broccoliroosjes even in kokend water en laat ze uitlekken.
Verdeel het deeg over een ingevette quichevorm en prik er met een vork gaatjes in.
Verdeel de broccoli over het deeg, strooi er de spekjes over en strooi er wat versgemalen peper en een snufje zout over.

Klop de eieren los met de room en roer er de kaas door.
Schenk het mengsel over de broccoli.
Bak de quiche in een half uur goudbruin.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Jolandadel avatar
Jolandadel 12-04-2022

was heel lekker en snel klaar. gaan we vaker eten

njamnjamstyle avatar
njamnjamstyle 07-04-2022

Er is van genoten - ondanks dat de bladerdeegjes twee jaar over tijd waren!

Helenique2101 avatar
Helenique2101 17-03-2022

Was heel lekker, heb wel ingrediënten qua hoeveelheid aangepast.

denisevd85 avatar
denisevd85 02-03-2022

Het was overheerlijk! 1 klein minpuntje was dat ik de hoeveelheid ingrediënten voor 4 personen echt te weinig vond. De quiche was maar tot de helft gevuld en we hadden allen nog honger erna. Maarrr..hij komt zeker nog eens terug bij ons!

chefgiel avatar
chefgiel 29-11-2020

Zag er prachtig uit en was heerlijk!

chefgiel avatar
chefgiel 29-11-2020

Zag er prachtig uit! En smaakte heerlijk. Thanks!

Purrie avatar
Purrie 25-10-2020

De quiche was lekker! De spekjes die hier in Spanje te krijgen zijn, zijn totaal niet hartig... mis het spek uit Nederland. Volgende keer ga ik deze quiche met blokjes chorizo maken, hoop dat hij dan wat hartiger wordt. Dank voor het recept, het is zeker voor herhaling vatbaar! Groetjes van Buppie

PaulGJ avatar
PaulGJ 19-02-2018

Ik heb nog niet een quiche gebakken, die zo goed is gelukt en zo lekker heeft gesmaakt als deze. In plaats van de vers gemalen peper en het snufje zout, heb ik de broccoli geblancheerd in water met een provencaals bouilonblokje. Ruim een half op 180° in de heteluchtoven en voila wij hebben ervan gesmuld!!

mobiel_1329501995 avatar
mobiel_1329501995 02-06-2016

Ik voeg aan dit recept blauwe kaas toe. Maakt hem nog iets pittiger. Erg lekker!

Robincas30 avatar
Robincas30 04-02-2016

Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en dan met de deegroller uitrollen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten