1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Kip met Kerrie

Kip met Kerrie

Door: marina18

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-11-2009

Ingrediënten 8 personen


4 dikke uien
2 preien
1 bakje champignons
6 maggi blokjes
5 dl water (voor de kerrie)
1 zakje kerrie (ong. 7 gram)
3/4 koffiekopje maizena
1/4 kopje suiker
scheut koffiemelk
500 gram Kipfilet of halve kip
margarine
rijst


Verder heb je nodig


Braadpan of wok + pollepel
Snijplank + Mes
Vergiet
Pan voor de rijst
Steelpan voor de kerrie


Lekker pittig gerecht. Kan goed van te voren klaar gemaakt worden. Makkelijk bij feesten en partijen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Prei snijden en wassen
Uien in stukken snijden
Champignons borstelen
Kipfilet in grote stukken snijden of de kip braden en vlees afhalen

Bereidingswijze

Zet het steelpannetje op met 5 dl water, kerrie en de 6 maggiblokjes laat dit 15 minuten zacht pruttelen.
Bak de kipfilet mooi bruin in de margarine. Voeg de ui toe en bak het een paar minuten mee. Vervolgens de champignons en de prei erbij. Bak alles knapperig bruin. Niet te gaar.
Water met kerrie en maggiblokjes toevoegen. Alles nog 10 min pruttelen.
Meng 1/4 kopje suiker en 3/4 kopje maizena en maak het aan met een beetje water. Voeg het bij de kip. Wanneer het gebonden is een flinke scheut koffiemelk zodat het lekker romig wordt.
Kook de rijst ondertussen.

Serveertip

Kip met kerrie lekker met rijst.
Op de tafel mag de Atjam Tampoer en kroepoek niet ontbreken.

Bron

Van de buurman die lange tijd bij de Chinees werkte.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marina18
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top