Chinese kool, komkommersalade
- Salade
- 10-20 min.
Ingrediënten 4 recipe.people
400 gr Chinese kool, zeer dun gesneden400 g komkommer, in dunne plakjes gesneden
1 ui, fijn gesneden
1 rode peper, fijn gesneden
bosje koriander, grof gesneden
1 teentje knoflook, geperst of fijn gesneden
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel palmsuiker
2 eetlepels sesamolie
zout
versgemalen peper
Bereidingswijze
Blancheer de kool 1 minuut in kokend water met wat zout goed laten uitlekken en af laten koelen.
Meng, voor de saus, knoflook, sojasaus, rode peper, suiker en sesamolie in een klein kommetje.
Doe de Chinese kool, de komkommer en de koriander samen in een schaal en meng het goed door elkaar.
Breng het op smaak met peper en zout.
Giet de saus over de salade.