1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Vitello tonnato

Vitello tonnato

Door: nmbvv

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 06-11-2009

Ingrediënten 4 personen


1 ui
1 kleine wortel
1 stengel bleekselderij
1 laurierblad, gehalveerd
1 el witte wijnazijn
zout
1 kilo mager kalfsvlees, opgebonden als rollade
200 gr tonijn uit blik op water
10 ansjovisfilets op olie
2 volle el kappertjes, plus wat extra als garnering
2 gekookte eierdooiers
sap van 1 middelgrote citroen
2 el extra vergine olijfolie
fijngehakte bladpeterselie


Verder heb je nodig


Blender of keukenmachine

Vitello tonnato
Vitello tonnato

Deze Italiaanse klassieker wordt veel gegeten in de provincies Lombardia en Piemonte (Noord Italië) en is het perfecte voorbeeld dat vlees en vis soms heel goed samen kunnen gaan.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng in een grote pan water de ui, wortel, bleekselderij, laurierblad, azijn, en wat zout aan de kook. Doe het vlees in de pan en laat op een laag vuur in ongeveer een uur gaarkoken. Laat het vlees daarna afkoelen in de bouillon Dit kan even duren dus begin op tijd). Haal het vlee uit de bouillon en snijde het in flinterdunne plakjes. Bewaar de bouillon.

Doe de tonijn, ansjovis, kappertjes, eidooiers, citroensap, olijfolie, en een klein beetje zout in de blender en maal het geheel tot een mooie, gladde saus. Als de saus te dik en korrelig blijft, dan kun je wat van de bouillon toevoegen. Proef de saus en voeg zonodig nog wat zout toe.

Serveertip

Leg op elk bord een paar plakjes vlees en bedek deze voor het grootste gedeelte met de saus. Garneer met de kappertjes en fijngehakte peterselie.

Bron

Uit: De Italiaanse klassiekers, uitgeverij Inmerc



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nmbvv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top