1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Pesto
  5. Pesto Genovese

Pesto Genovese

  • Italiaans, Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 06-11-2009

Ingrediënten


200 gr basilicum, enkel de blaadjes
3 dl extra vergine olijfolie
150 gr pijnboompitten
3 teentjes knoflook, gepeld
50 gr pecorino (Italiaanse schapenkaas)
50 gr Parmezaanse kaas
beetje zout


Verder heb je nodig


Keukenmachine, blender of staafmixer met hakmolen


Pesto Genovese
Pesto Genovese

Verse pesto is zoveel lekkerder dan het kant-en-klare spul uit de supermarkt. Dit is de saus zoals hij hoort te zijn, puur zonder toevoegingen die er helemaal niet in thuishoren. Onder een laagje olijfolie kun je pesto prima een paar dagen bewaren in de koelkast. Je kunt het ook invriezen in ijsblokjesvormen maar de smaak is na invriezen wel iets teruggelopen. Toch is zo`n ingevroren blokje nog heerlijk om bijvoorbeeld tomatensoep of tomatensaus voor de pasta net een beetje extra smaak te geven.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de pijnboompitten samen met de teentjes knoflook in de keukenmachine en hak ze fijn. Schep uit de machine en zet even weg in een schaaltje. Doe de basilicum in de machine en hak fijn. Voeg daarna de pijnboompitten met knoflook en de olijfolie aan de basilicum toe en mix wederom. Rasp de pecorino en Parmezaanse kaas grof en voeg dit, samen met wat zout, ook toe aan het mengsel in de keukenmachine. Mix nogmaals totdat er een mooi gladde massa is ontstaan.

Serveertip

Heerlijk met pasta!

Bron

Weet niet meer. Recept wat ik al heel lang heb.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nmbvv


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nmbvv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top