1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Koekjes
  5. Kniepertjes
  6. Kniepertjes

Kniepertjes

  • Regionaal, Streekgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-11-2009

Ingrediënten 25 personen


500 gram suiker
500 gram bloem
250 gram roomboter of margerine
ongeveer 400 ml handwarm water
2 eieren (kamertemperatuur)
2 zakjes vanille suiker


Verder heb je nodig


Kniepertjes ijzer
Mengkom
Litermaat
Mixer


In Staphorst min geboorteplaats is het traditie rond de jaarwisseling kniepertjes te bakken. Ga je ergens gelukkig nieuwjaar wensen dan wordt je dit aangeboden!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smelt de margarine of roomboter langzaam in een pannetje of magnetron.
Weeg alles af, meng het in een mengkom. Voeg aLs laatste de gesmolten boter en het water toe.
Meng met de mixer tot een egaal beslag.
Het moet makkelijk door te roeren zijn. Eventueel iets water toevoegen (voorzichtig maak het niet dun).
Een klein juslepeltje beslag op het midden van de plaat gieten.
Bakken maar, ijzer even aanknijpen! Zelf heb ik het ijzer ongeveer op stand 4/5 staan.
Blijft het plakken? Op gevoel ietsie warmer bakken of nog een keer met slaolie insmeren.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Je kan het kniepertie plat laten afkoelen of meteen na het bakken oprollen.
Opgerolde knieperties kun je vullen met slagroom......mmmmmmm

Bron

Van de moeder van een vriendin. Het recept gaat van generatie tot generatie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marina18


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marina18
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top