Stamppot pastinaak met gevulde rookworst

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-11-2009
  • Stamppot pastinaak met gevulde rookworst

    Stamppot pastinaak met gevulde rookworst

    Stamppot pastinaak met gevulde rookworst

Niet alleen pastinaak, maar ook wortelen, knolselderij, schorseneren en pompoen lenen zich voor deze stamppot.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
zout, peper
4-5 lente-uitjes, in dunne ringen
1 rookworst, in 8 stukken
600-800 g aardappelen, geschild, in stukken
800 g pastinaken, geschild, in stukken
40 - 50 g boter
100 g magere ontbijtspek, in reepjes
50-75 g geraspte jonge kaas
1/2-1 dl hete melk
2-3 el fijngesneden bladselderij
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal

Voorbereiding

Kook de aardappelen samen met de pastinaken in ruim kokend water met zout in circa 20 min. gaar. Laat de aardappelen en pastinaken goed uitlekken en stamp ze fijn of druk ze door een pureeknijper (of draaizeef). Voeg boter en hete melk toe tot er een luchtige puree ontstaat.

Bereidingswijze

Bak het spek in een droge koekenpan krokant. Roer het spek (met spekvet) en de lente-ui door de puree. Maak intussen overlangs een inkeping in de stukken rookworst en strooi de selderij en de kaas daarin. Bak de worst circa 15 min. in een voorverwarmde oven op 200ºC tot de kaas gegratineerd is.

Bron

libelle

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten