1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Speculaasmuffins

Speculaasmuffins

Door: scandinavel

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-11-2009

Ingrediënten 12 personen


• 300 g bloem, gezeefd
• 1 zakje bakpoeder
• 175 g donkere basterdsuiker
• 2 eetlepels koekkruiden
• 75 g boter
• 5 eetlepels stroop
• 1 ei, losgeklopt
• 200 ml halfvolle melk


Verder heb je nodig


Muffinvorm met 12 holtes, ingevet

Speculaasmuffins
Speculaasmuffins

Altijd een succes in de Sinterklaasperiode!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 175 °C. Muffinvorm met bloem bestuiven. In grote kom bloem mengen met bakpoeder, basterdsuiker, koekkruiden en mespunt zout. Boter met stroop in magnetron in 20 sec. laten smelten. Botermengsel met ei door melk roeren. Met vork vloeibaar mengsel snel door bloem roeren, enkele klontjes zijn geen bezwaar. Beslag in muffinvormpjes scheppen. Kruidkoekmuffins in midden van oven in ca. 20-25 min. bruin en gaar bakken. Muffins 5 min. laten afkoelen en uit vorm nemen.

Serveertip

Speculaas en stroop weglaten voor niet - sinterklaas muffins en andere ingrediënten naar hartelust toevoegen!!

Bron

Allerhande 12 2005



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van scandinavel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top