Speculaasmuffins

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-11-2009
  • Speculaasmuffins

    Speculaasmuffins

    Speculaasmuffins

  • Speculaasmuffins

    Speculaasmuffins

    Speculaasmuffins

Altijd een succes in de Sinterklaasperiode!

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
• 300 g bloem, gezeefd
• 1 zakje bakpoeder
• 175 g donkere basterdsuiker
• 2 eetlepels koekkruiden
• 75 g boter
• 5 eetlepels stroop
• 1 ei, losgeklopt
• 200 ml halfvolle melk
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
muffinvorm met 12 holtes, ingevet

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 175 °C. Muffinvorm met bloem bestuiven. In grote kom bloem mengen met bakpoeder, basterdsuiker, koekkruiden en mespunt zout. Boter met stroop in magnetron in 20 sec. laten smelten. Botermengsel met ei door melk roeren. Met vork vloeibaar mengsel snel door bloem roeren, enkele klontjes zijn geen bezwaar. Beslag in muffinvormpjes scheppen. Kruidkoekmuffins in midden van oven in ca. 20-25 min. bruin en gaar bakken. Muffins 5 min. laten afkoelen en uit vorm nemen.

Bron

Allerhande 12 2005

Serveertip

Speculaas en stroop weglaten voor niet - sinterklaas muffins en andere ingrediënten naar hartelust toevoegen!!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

GerbilMiranda avatar
GerbilMiranda 13-03-2013

Ook in maart smaken ze erg lekker, ga ik zeker vaker maken!

leeuw73 avatar
leeuw73 01-02-2013

Heerlijk om te maken.Ik maak ze al een paar jaar ieder jaar op de dag dat Sinterklaas in het land aankomt. Alleen vet ik het bakblik niet in, maar zet ik er papieren muffinvormpjes in. Scheelt een hoop gedoe.

scandinavel avatar
scandinavel 02-12-2011

Hier staan ze ook weer in de oven! :-)

aria1211 avatar
aria1211 27-11-2011

Echt een heel lekker recept en zeker niet moeilijk te maken.

riny avatar
riny 14-11-2009

Een heerlijk recept! Ook makkelijk om andere muffins te maken. Heb er ook een met banaan en chocolade gemaakt. Een met speculaas, maar dan nog caramelblokjes erdoor. Heel erg lekker!

fvluggen avatar
fvluggen 12-11-2009

Heerlijk recept, dankjewel! Ik heb het ietwat naar persoonlijke voorkeur aangepast en iets minder stroop gebruikt en een in stukjes gesneden appel toegevoegd. Het resultaat: een naar speculaas geurend huis en smullen bij een kopje thee.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten