Gekruide wortelen
- Multi-cultureel, Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 05-11-2009
Een heerlijk herfst- bijgerecht.
Ingrediënten 4 personen
750 g winterpeen in reepjes van 5 cm.30 g boter
1 kleine ui, zeer fijn gesneden
1/2 t suiker
200 ml kruidenbouillon van 1/2 blokje gemaakt
citroensap
1/2 t komijnzaadjes
3 e peterselie, fijn
Bereidingswijze
1. Fruit ui glazig in boter.
2. Smoor wortel met suiker met uien in gesloten pan voor 5 - 8 min.
3. Maak bouillon warm en voeg bij wortelen en maak wortel gaar, maar niet te gaar.
4. Giet kooknat af en voeg enkele druppels citroensap, komijnzaadjes en peterselie toe en schud door.
5. Laat voor 2 min. verder smoren.
Serveertip
Eet erbij:
Voorgerecht
- Preisoep
Hoofdgerecht
- Koteletten in roomsaus
- Witte bonenschotel
Nagerecht
- Verse fruit
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties