Gekruide wortelen

  • Multi-cultureel, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-11-2009
  • Gekruide wortelen

    Gekruide wortelen

    Gekruide wortelen

  • Gekruide wortelen

    Gekruide wortelen

    Gekruide wortelen

Een heerlijk herfst- bijgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 g winterpeen in reepjes van 5 cm.
30 g boter
1 kleine ui, zeer fijn gesneden
1/2 t suiker
200 ml kruidenbouillon van 1/2 blokje gemaakt
citroensap
1/2 t komijnzaadjes
3 e peterselie, fijn
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Fruit ui glazig in boter.
2. Smoor wortel met suiker met uien in gesloten pan voor 5 - 8 min.
3. Maak bouillon warm en voeg bij wortelen en maak wortel gaar, maar niet te gaar.
4. Giet kooknat af en voeg enkele druppels citroensap, komijnzaadjes en peterselie toe en schud door.
5. Laat voor 2 min. verder smoren.

Serveertip

Eet erbij:
Voorgerecht
- Preisoep
Hoofdgerecht
- Koteletten in roomsaus
- Witte bonenschotel
Nagerecht
- Verse fruit

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten