Witte bonenschotel

  • Multi-cultureel, Bijgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 05-11-2009

Een heerlijk herfst-bijgerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 g gewassen witte bonen
zout
1/4 t gedroogd bonenkruid
100 g gesnipperde bacon
20 g boter
1 ui, zeer fijn gesneden
1 teentje knoflook, fijn
1/2 t kerrie
aromat
peper
4 e peterselie, fijn
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Week bonen voor zoals op verpakking beschreven.
2. Breng bonen aan kook en voeg naar 10 min. zout en bonenkruid toe.
3. Kook bonen gaar en giet af.
4. Bak bacon uit in boter.
5. Fruit ui mee tot glazig en voeg knoflook en kerrie bij en kook even door.
6. Maak verder op smaak met aromat zout en peper en schud mengsel door bonen.
7. Direct voor serveren woord peterselie er door vermengd.

Serveertip

Eet erbij:
Voorgerecht
- Preisoep
Hoofdgerecht
- Koteletten in roomsaus
- Witte bonenschotel
- Gekruide wortelen
Nagerecht
- Verse fruit

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten