Koteletten in roomsaus

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-11-2009

Een heerlijk stukje herfst - vlees

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kalfs-, lams- of varkenskoteletten van 150 - 200 g per stuk
zout
peper
bloem
80 g boter
30 g bloem
250 ml runderbouillon voor kalfs en lamskoteletten en kippenbouillon voor varkenskoteletten.
1 e kookroom of slagroom
1 e maïzena
1/4 t kerrie of gemberpoeder
2 e sherry of droge witte wijn
citroensap
Worcestersaus
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Bestrooi koteletten met zout en peper en weinig bloem.
2. Maak 50 g boter warm en bak daarin kalfs- of varkenskoteletten in 15 - 20 min. gaar en mooi bruin van kleur. Lamskoteletten worden 10 - 15 min. gebakken.
3. Maak een saus van overige boter, bloem en bouillon.
4. Maak een papje van room, maïzena en kerrie of gember en voeg papje al roerende toe aan saus.
5. Laat bloem in 5 - 8 min gaar worden en breng op smaak met sherry, paar druppels citroensap en paar druppels Worcestersaus.

Serveertip

Serveer koteletten met wat van de saus erover en rest van saus er apart bij ineen sauskom.

Eet erbij:
- Preisoep
- Witte bonenschotel
- Gekruide wortelen
- Verse fruit

Laatste reacties

alidada avatar
alidada 05-11-2009

Neem ik van je mee Deon. Groetjes, Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten