1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Hartige hazelnootchampignontaart

Hartige hazelnootchampignontaart

  • Internationaal, Ovenschotel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 04-11-2009

Ingrediënten 4 personen


5 el olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 zoete ui, in ringen
2 tl gedroogde tijm
2 portobello champignons, schoongeveegd,in plakjes
1 ei
125 ml halfvolle crème fraîche
zout
vers gemalen peper
4 plakjes diepvriesdeeg voor hartige taart, ontdooid
1 el paneermeel
75 g geraspte geitenkaas
125 g gepelde hazelnoten, grof gehakt
15 g pijnboompitten
100 g frisée sla
1 el citroensap
2 el geconfijte cranberry`s (natuurwinkel of De Tuinen) of gedroogde tomaten op olie, in reepjes
evt. 1/2 el verse tijmblaadjes


Verder heb je nodig


Quichevorm van 21 cm Ø, ingevet


Hartige hazelnootchampignontaart
Hartige hazelnootchampignontaart
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit in een koekenpan 1 el van de olijfolie en fruit hierin de knoflook ± 2 min. op laag vuur. Voeg de ui en tijm toe en fruit deze zachtjes in ± 5 min. tot dat de ui glazig is. Schep de ui uit de pan.
Voeg 1 el van de olijfolie toe, bak op hoog vuur de portobelloplakjes aan beide kanten in ± 1 min. goudbruin en schep ze uit de pan. Klop het ei met de crème fraîche, zout en peper glad.

Bereidingswijze

Bekleed de quichevorm met de plakjes deeg, laat de naden iets overlappen en druk ze aan. Snijd de rand bij. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bestrooi de bodem met het paneermeel. Verdeel de ui en portobello`s over de bodem en bestrooi met peper. Meng de kaas, hazelnoten en pijnboompitten en verdeel ze over de portobello`s. Verdeel het eimengels over de taart.

Bak de taart op een bakplaat iets onder het midden van de oven in 25-30 min. goudbruin en gaar. Neem de taart uit de oven en laat ± 5 min. afkoelen. Klop een dressing van de rest van de olie en het citroensap en breng op smaak met zout en peper. Meng de dressing luchtig door de sla en verdeel dit over 4 borden. Snijd de taart in 4 of 8 punten en verdeel ze over de borden

Serveertip

Bestrooi met de cranberry`s of gedroogde tomatenreepjes en evt. tijmblaadjes. Lekker met soep.

Bron

Delicious



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top