Bananenbrood met noten rozijnen en chocolade

  • Kinderkeuken, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-11-2009
  • Bananenbrood met noten rozijnen en chocolade

    Bananenbrood met noten rozijnen en chocolade

    Bananenbrood met noten rozijnen en chocolade

Mijn nichtje Eva had een kinderkookboek gekregen, geschreven door Francine Oomen. Tijdens de kerstvakantie recepten uitgezocht om bij ons de maken. Dit was er één van. Lekker recept, maar wel iets aangepast.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
100 gram rozijnen -
175 gram zelfrijzend bakmeel -
125 gram boter -
150 gram rietsuiker -
2 eieren -
4 rijpe bananen -
60 gram noten (bijvoorbeeld walnoten, amandelen of hazelnoten) -
75 gram pure chocolade -
2 theelepels geraspte citroenschil of een paar druppels citroenaroma.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Cakevorm van 24 cm. -
mixer -
pollepel

Bereidingswijze

Smelt de boter in een pannetje op een laag vuur. De boter mag niet bruin worden! Laat de boter een beetje afkoelen.
Hak de noten met een mes in grove stukjes.
Hak de chocolade in kleine stukjes.
Doe de rozijnen in een zeef en spoel ze goed af met warm water. Droog de rozijnen in een theedoek of met keukenrol.
Pel de bananen. Neem een diep bord en prak hierin de bananen met een grote vork fijn.
Vet de cakevorm in met boter en bestrooi deze met bloem of paneermeel. (Je kunt de cakevorm ook bekleden met bakpapier.)
Verwarm de oven voor op 170 graden C.Klop in een grote kom de gesmolten boter en de suiker met een mixer door elkaar. Klop er een voor een de eieren door en vervolgens het bakmeel.
Roer de bananen, noten, chocola, rozijnen en de citroenrasp erdoor met een pollepel.
Doe het beslag in de cakevorm en zet die 60 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Test dan of de koek gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als er geen deeg aan kleeft is de koek goed.
Haal het bananenbrood uit de oven en laat het in de vorm op een rooster afkoelen. Na een halfuurtje kun je met een mes het brood van de randen lossnijden.
Kiep het brood dan om op het rooster om verder af te koelen.

Bron

Aangepast recept uit: Hoe overleef ik als keukenprinses van Francine Oomen

Serveertip

Leuk om te trakteren op school. Lekker als traktatie bij de lunch of bij een kopje thee.

Laatste reacties

jacgueline avatar
jacgueline 05-11-2009

Een lekker recept dank je

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten