Gegrilde tonijn met tomatensalsa

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-11-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
120 gr tonijnfilet per persoon
12 tomaten
5 sjalotjes
2 teentjes knoflook
3 dl olijfolie
½ bosje basilicum
Peper en zout

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bereiding Tomatensalsa:

Tomaten plicheren (ontvellen) - eerst in kokend water daarna in ijswater. Na `t pellen in vieren snijden, zaad eruit en vervolgens in blokjes snijden. Sjalotjes snipperen, gepelde knoflookteentjes fijn hakken. Olijfolie mengen met tomatenblokjes, sjalotjes en knoflook en langzaam verwarmen (niet koken). Basilicum blaadjes in reepjes snijden en toevoegen aan tomatenmengsel.



Bereiding Tonijn:

Gril verwarmen tot deze rood gloeiend is (zo heet mogelijk). Tonijnfilet (op kamertemperatuur) om en om grillen gedurende 2 minuten aan iedere zijde, de tonijn blijft zo mooi rosé van binnen. Na het grillen de tonijn op smaak maken met vers gemalen peper en zout.

Bron

Brasserie Paardenburg

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

salzburg avatar
salzburg 06-11-2009

Bedankt. Anna

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten