1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Oostenrijkse keuken
  5. Spätzle met kaas en uien ( soort oostenrijkse pasta )

Spätzle met kaas en uien ( soort oostenrijkse pasta )

  • Oostenrijks, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-11-2009

Ingrediënten 4 personen


350 gram spätzle of macaroni
2 grote uien
2 eetlepels zonnebloemolie
100 gram geraspte Emmentaler
100 gram geraspte Gruyére
peper, zout


Verder heb je nodig


Ovenschaal


Spätzle met kaas en uien ( soort oostenrijkse pasta )
Spätzle met kaas en uien ( soort oostenrijkse pasta )

Dit heerlijke gerecht hebben we leren eten in Vorarlberg in Oostenrijk tijdens onze skivakanties. Toen zelf thuis aan het kokkerellen geslagen en goed gelukt. Spätzle kun je ook vervangen door een dunne pastasoort.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de spätzle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Laat ze goed uitlekken in een zeef.
Pel de uien. Snij de uien in dunne halve ringen.
Verhit de olie en bak hierin de uienringen op een lage warmtebron zacht en lichtbruin.
Verwarm de oven voor op 200 graden C.

Bereidingswijze

Doe de spätzle in een vuurvaste schaal.
Roer de gebakken uien en de helft van beide kaassoorten door de spätzle.
Strooi de rest van de kaas bovenop.
Zet de schaal ± 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de pasta een mooi goudbruin kleurtje heeft gekregen.

Serveertip

In Vorarlberg eten ze hier aardappelsalade bij. Lijkt vreemd, maar smaakt heel goed. Probeer hierbij eens mijn Aardappelsalade a la Petra.
Maar ook heel lekker met een gemengde groene salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top