1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. PomPentaart

PomPentaart

Door: cato2

  • Belgisch, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-11-2009

Ingrediënten 6 personen


Voor het deeg:

200 g bloem
100 g boter, op kamertemperatuur
2 el poedersuiker
2 eieren
1 a 2 el water

Voor de vulling:
500 g pompoen (gewicht zonder schil)
1 clementine
1 citroen
100 g suiker
2 eieren
1 eierdooier
1 vanillestokje
2 tl gemalen gember
1 dl room
mascarpone


Verder heb je nodig


Oven, Taartvorm, of Springvoorm 24 cm en een mixer met kneedhakenIk heb hem in de Flevorwave oven gemaakt

PomPentaart
PomPentaart
PomPentaart
PomPentaart

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voorbereiding
Zeef de bloem in een kom en snij de boter in stukjes.
Wrijf de boter door de bloem tot het mengsel op broodkruim lijkt.
Roer de suiker en eieren door de bloem.
Voeg beetje bij beetje het water toe tot het deeg een bal vormt.
Kneed even en wikkel het deeg in plasticfolie.
Laat minstens 1 uur rusten in de koelkast.

Bereidingswijze
Maak intussen de vulling: snij de pompoen in stukken en stoom deze gaar.
Pureer de pompoen met het sap van de clementine en de citroen.
Voeg de suiker, eieren en eierdooier toe.
Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en voeg deze toe aan het mengsel,
samen met de gember en de room.

Rol het deeg uit en bekleed er een taartvorm van 24 cm mee.
Prik gaatjes in het deeg met een vork en zet de vorm weer in de koelkast
terwijl u de oven laat voorverwarmen op 180?C.
Leg bakpapier in de vorm en doe er bakbonen of gedroogde bonen in.

Zet de taartvorm 15 minuten in de oven.
Verwijder het bakpapier en de bonen en bak nog 5 a 10 minuten.
Giet de vulling in de vorm en zet de taart 25 tot 30 min. in de oven.
Dit heb ik overgeslagen had geen bak bonen.

Bereidingswijze

Voorbereiding
Zeef de bloem in een kom en snij de boter in stukjes.
Wrijf de boter door de bloem tot het mengsel op broodkruim lijkt.
Roer de suiker en eieren door de bloem.
Voeg beetje bij beetje het water toe tot het deeg een bal vormt.
Kneed even en wikkel het deeg in plasticfolie.
Laat minstens 1 uur rusten in de koelkast.

Bereidingswijze
Maak intussen de vulling: snij de pompoen in stukken en stoom deze gaar.
Pureer de pompoen met het sap van de clementine en de citroen.
Voeg de suiker, eieren en eierdooier toe.
Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en voeg deze toe aan het mengsel,
samen met de gember en de room.

Rol het deeg uit en bekleed er een taartvorm van 24 cm mee.
Prik gaatjes in het deeg met een vork en zet de vorm weer in de koelkast
terwijl u de oven laat voorverwarmen op 180?C.
Leg bakpapier in de vorm en doe er bakbonen of gedroogde bonen in.

Zet de taartvorm 15 minuten in de oven.
Verwijder het bakpapier en de bonen en bak nog 5 a 10 minuten.
Giet de vulling in de vorm en zet de taart 25 tot 30 min. in de oven.
Dit heb ik overgeslagen had geen bak bonen.

Serveertip

Haal de taart uit de oven (de vulling zal verder opstijven tijdens het afkoelen).
Heb hem daarna in de koelkast gezet was in iedergeval heerlijk ook als toetje
Serveertips
Snij de taart in porties en dien op met een lepel (ongezoete) mascarpone.

Bron

Hier op deze site of in een kookboek



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cato2
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top