Selderijsalade met appel en kaas (slank)
- Internationaal, Salade
- 10-20 min.
Heerlijke gezonde salade die ook nog heel erg lekker smaakt. Ik heb de salade al vaak gemaakt. Deze keer in verband met tijdgebrek met een bakje selderijsalade. Alle andere keren met verse knolselderij. Maar de smaak is er beslist niet minder om. Ook met gerookte kipfilet in plaats van kaas smaakt de salade heerlijk. Spekblokjes zijn ook een mogelijkheid.
Ingrediënten 4 recipe.people
200 gram selderijsalade –2 stengels bleekselderij –
150 gram gruyère kaas aan een stukje -
2 appels (liefst Elstar die een mooie rode kleur hebben) -
2 theelepels scherpe mosterd -
½ eetlepel citroensap -
1 dl volle kwark of yoghurt –
peper, zout -
50 gram walnoten
1 theelepel zonnebloemolie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 419,04 kcal |
Koolhydraten | 15,85 g |
Eiwitten | 15,25 g |
Vetten | 31,62 g |
Voorbereiding
Bleekselderij wassen, draden verwijderen met een dunschiller. Bleekselderij in dunne reepjes snijden.
Appels goed wassen. Klokhuizen verwijderen. Appels in smalle reepjes snijden.
Kaas in smalle reepjes snijden.
Olie in koekenpan verhitten. Hierin noten, bestrooid met een klein beetje zout, op hoog vuur roosteren (de noten krijgen hierdoor veel meer smaak!). Noten wat laten afkoelen en dan over de salade strooien. Salade opdienen.
Bereidingswijze
Bleekselderij, selderijsalade, appelreepjes en kaas door elkaar mengen.
Mosterd, citroensap en kwark of yopghurt tot een sausje roeren en goed door de salade mengen.
Plm. 1 uur laten intrekken op een koele plaats. Proeven en eventueel op smaak brengen met peper, zout.
Olie in koekenpan verhitten. Hierin noten, bestrooid met een klein beetje zout, op hoog vuur roosteren (de noten krijgen hierdoor veel meer smaak!). Noten wat laten afkoelen en dan over de salade strooien. Salade opdienen.
Serveertip
Lekker als buffetgerecht maar ook heerlijk in coupes als vegetarisch voorgerecht