Belgische mayonaise

  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 01-11-2009

Deel dit recept

Ingrediënten
1 eigeel
een snufje zout
een koffie lepel sterke mosterd (type Dijon)
olie (zonnebloemolie)
sap van een halve citroen
peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

In de kom het eigeel doen, het zout er direct opstrooien, 2 minuten wachten, vervolgens de mosterd toevoegen en het geheel mengen. Een druppel citroen toevoegen. Vervolgens de olie toevoegen, voortdurend kloppend (niet te veel olie toevoegen tegelijkertijd, dit zou de mayonaise schiften). Enkele druppels citroensap (vooral als u de indruk heeft dat ze schift) af en toe toevoegen.
Indien gewenst op smaak maken met zout en peper.
Deze mayo houdt slechts twee dagen in de ijskast.

Bron

Onbekend

Laatste reacties

smulpaap1471 avatar
smulpaap1471 19-05-2012

De ingredienten voor die mayonnaise zijn ok. Maar ik maak al lang mijn mayonnaise niet meer met de hand. Neem er eens een blender bij : in de beker :1 volledig ei, koffielepel sterke mosterd, drie soeplepels citroensap, koffielepel zout,evenveel zwarte peper (molen), klein scheutje olie. De blender zachtjes laten draaien en dan langzaam olie bijgieten....tot de olie niet meer opgenomen wordt. Vervolgens blender enkele seconden op volle kracht. Mayonnaise in bokaal overscheppen, deksel erop en in de koelkast. Voordeel : je kan ze ruim een week in de koelkast bewaren! ...indien je er al die tijd kunt afblijven, want ze is lekker hoor! groetjes smulpaap 1471

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten