Insalata caprese - mozzarella-tomaatsalade
- Italiaans, Buffet
- 10-20 min.
- Geplaatst op 01-11-2009
Dit blijft een TOPPER! Deze salade is altijd het eerst op. Vooral de gemarineerde mozzarella maakt de salade zo lekker. En...buffelmozzarella is echt veel lekkerder.
Ingrediënten 6 personen
2 bollen (buffel)mozzarella1 potje of zakje verse basilicum
50 gram rucola
2 theelepels oregano
peper, zout
2 eetlepels witte balsamicoazijn
6 eetlepels olijfolie extra vierge
2 theel. honing
plm. 6 grote (liefst) Romatomaten
plastic folie
platte grote schaal
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 226,45 kcal |
Koolhydraten | 6,39 g |
Eiwitten | 9,26 g |
Vetten | 17,88 g |
Benodigdheden
Platte grote schaalVoorbereiding
Dag tevoren:
Snij de mozzarella in mooie – niet te dikke - plakken.
Maak een marinade van de azijn, olie, honing, peper, zout en oregano.
Leg op een groot bord een laag mozzarellaplakken. Giet hierover een deel van de dressing. Leg hierop een vel plastic folie. Dan weer een laag mozzarella-plakken en dan weer dressing. Ga zo door toe alles op is. (Zo kleeft de mozzarella niet aan elkaar en kun je de volgende dag een mooie schaal opmaken).
Zet de mozzarella op een koele plek en laat de mozzarella hierin marineren tot vlak voor het opmaken van de schaal.
Bereidingswijze
Uurtje tevoren
Maak de rucola of basilicum schoon.
Snij de tomaten in mooie – niet te dikke - plakken. Leg om en om op een platte grote schaal om en om plakje tomaat, blaadje basilicum, plakje mozzarella, blaadje rucola. Ga zo door tot alles op is. Giet de rest van de marinade nog over de salade.Garneer eventueel met nog wat basilicum en rucola (bijvoorbeeld in het midden)
Serveertip
Heerlijk als voorgerecht of buffetgerecht
Laatste reacties
Deze salade gemaakt bij het andere gerecht van Petra EIGEN RECEPT Penne met gerookte kipfilet, pesto en gedroogde tomaten. Heerlijk hoor
Wat een heerlijke marinade voor de mozzarella Petra. Ik maak regelmatig een Italiaanse salade van o.a. tomaat, mozzarella en basilicum. Ga komende week deze maken, dank je wel. groetjes Lammy
Hallo Petra. het ziet er weer gelikt uit,maar dat ben ik van je gewend. ik heb het natuurlijk meegenomen. bedankt. groetjes Nel.
Ik bewaar je recept alvast voor in de zomer ! Dank je.
Ziet er heerlijk uit, heb recept bewaard en ga het zeker maken. Dnkjewel
Reactie op vraag sudumer: Salade natuurlijk niet zelf bedacht. Is een beroemde Italiaanse salade. Wel zelf bedacht is "het marineren van de mozzarella". Dat maakt dat ik er "zelf bedacht" bij heb gezet, want daardoor is de salade veel smakelijker geworden.
Zelf bedacht?
Ziet er goed uit! Heb hem bewaard.
Lijk me heerlijk voor de feestdagen.
Ik zocht een dressing voor de mozzarella. En kwam op dit recept. Dank