Schichtsalat of Pastorensalat = Salade in laagjes
- Duits, Salade
- 20-30 min.
Deze salade werd voor ons feest in september 2009 gemaakt door Marianne, onze Duitse buurvrouw. De ingrediënten gaan laagje voor laagje in een glazen schaal. Laat de salade minimaal een uurtje staan. De ingrediënten worden vlak voor het opscheppen met elkaar vermengd. Een heerlijke frisse salade.
Vandaag 25/7/2013 weer gemaakt nu met laagjes sla ertussen. Ijsbergsla is beter, wordt niet zo gauw slap. Verder heb ik yoghurt met mayonaise gebruik. Minder calorierijk. Bij de appels heb ik het schilletje erom gelaten voor de kleur.
Zorg dat de laagjes goed te zien zijn bij het opdienen.
Doe de salade pas aan tafel door elkarr.
Ingrediënten 6 personen
200 gram selderijsalade of Farmer salade (=selderij met wortel)1 klein blikje ananasstukjes
3 appels
6 hard gekookte eieren
3 lente-uitjes
3 eetlepels fijngehakte bieslook
1 kleine ui
1 klein bekertje zure room
2 eetlepels mayonaise
hoge glazen schaal
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 272,89 kcal |
Koolhydraten | 20,06 g |
Eiwitten | 8,12 g |
Vetten | 16,94 g |
Benodigdheden
Hoge glazen schaal
Voorbereiding
Laat de ananas goed uitlekken. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij de appels in kleine stukjes.
Pel de eieren en snij de eieren in stukken.
Maak de lente-uitjes schoon en snij deze in hele dunne ringetjes.
Pel en snipper de ui heel fijn.
Bereidingswijze
Doe de ingrediënten laag voor laag in een hoge glazen schaal.
Meng de zure room met de mayonaise. Giet dit over de salade.
Laat de salade zeker een uur in de koelkast staan.
Zet de schaal op tafel en meng alles door elkaar vlak voor het opdienen
Serveertip
Lekker bij de warme maaltijd, als maaltijdsalade of op een buffet met warm stokbrood. Maar ook een heerlijke salade voor bij de BBQ.