Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Vis keuken
  4. zalmpaté met sinaasappel en walnoot

zalmpaté met sinaasappel en walnoot

Door: iggy1

  • Vis, Borrelhapje
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 01-11-2009

Ingrediënten 4 personen


* 1 moot zalm van zo`n 280 g,
* 150 ml droge witte wijn,
* 150 ml water,
* geraspte schil van 2 sinaasappelen,zonder het wit,
* sap van 1 sinaasappel,
* 110 g roomboter,
* 110 g grofgehakte walnoten,
* versgemalen zwarte peper,
* zout.


Verder heb je nodig


Pan - kom - Blender of keukenmachine - diep bord - plasticfolie.

zalmpaté met sinaasappel en walnoot
zalmpaté met sinaasappel en walnoot

Verrassende combinatie,heerlijk op vers witbrood bij een lekker drankje.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng het water en de wijn aan de kook,voeg wat zout toe,zet het vuur laag en pocheer hierin de zalm gedurende 10 minuutjes.
Schep de zalm uit de pan,verwijder het vel en bot en laat wat afkoelen.
Doe alle ingrediënten,behalve de walnoten,in de Keukenmachine of blender en mix tot een mooie paté,breng goed op smaak met versgemalen zwarte peper en zout.
Doe het mengsel over in de kom en meng er de grofgehakte walnoten door.
Proef even en breng zonodig verder op smaak.
Schep de paté in het diepe bord,strijk glad en bedek met plasticfolie.
Laat de paté in de koelkast door en door koud worden.

Serveertip

Ook heerlijk op verse toast of scones bij de lunch of brunch.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van iggy1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top