Pikante garnalen met saffraan-mayonaise

  • Frans, Tussengerecht
  • 0-10 min.
  • Pikante garnalen met saffraan-mayonaise

    Pikante garnalen met saffraan-mayonaise

    Pikante garnalen met saffraan-mayonaise

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 zak reuzengarnalen (diepvries, 500 g)
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode peper (zonder zaadjes), fijngehakt
4 eetlepels olijfolie
1/2 citroen, uitgeperst
1 envelopje saffraan
1 eetlepel droge sherry
8 eetlepels mayonaise
cayennepeper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Materialen:
staafmixer of keukenmachine

Voorbereiding

Garnalen langzaam ontdooien in koelkast of sneller, volgens aanwijzing op verpakking. In keukenmachine of in hoge kom met staafmixer 1 teentje knoflook, rode peper, olie en 3 el citroensap tot gladde marinade pureren. Garnalen pellen, aan rugzijde insnijden en zwart streepje verwijderen. Garnalen door marinade scheppen en smaken ca. 2 uur afgedekt in koelkast laten intrekken. In kom saffraandraadjes weken in sherry. Mayonaise en rest van knoflook erdoor roeren. Dipsaus op smaak brengen met paar druppels citroensap en cayennepeper.

Bereidingswijze

Garnalen uit marinade nemen en in droge koekenpan op matig vuur in 5-7 min. gaarbakken. Warm serveren met saffraanmayonaise.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

hermanvanelst avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten