Pikante garnalen met saffraan-mayonaise
- Frans, Tussengerecht
- 0-10 min.
Ingrediënten 4 recipe.people
1 zak reuzengarnalen (diepvries, 500 g)2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode peper (zonder zaadjes), fijngehakt
4 eetlepels olijfolie
1/2 citroen, uitgeperst
1 envelopje saffraan
1 eetlepel droge sherry
8 eetlepels mayonaise
cayennepeper
Benodigdheden
Materialen:staafmixer of keukenmachine
Voorbereiding
Garnalen langzaam ontdooien in koelkast of sneller, volgens aanwijzing op verpakking. In keukenmachine of in hoge kom met staafmixer 1 teentje knoflook, rode peper, olie en 3 el citroensap tot gladde marinade pureren. Garnalen pellen, aan rugzijde insnijden en zwart streepje verwijderen. Garnalen door marinade scheppen en smaken ca. 2 uur afgedekt in koelkast laten intrekken. In kom saffraandraadjes weken in sherry. Mayonaise en rest van knoflook erdoor roeren. Dipsaus op smaak brengen met paar druppels citroensap en cayennepeper.
Bereidingswijze
Garnalen uit marinade nemen en in droge koekenpan op matig vuur in 5-7 min. gaarbakken. Warm serveren met saffraanmayonaise.