vis op sichuan-wijze

  • Japans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • vis op sichuan-wijze

    Vis op sichuan-wijze

    Vis op sichuan-wijze

Je frituurt, roerbakt en stooft dit gerecht in een en dezelfde pan. Super gewoon! De vis wordt in zijn geheel bereid en dat kan makkelijk in zo`n grote wok. Zo behoudt de vis haar sappigheid. Ook de typisch oosterse smaakmakers komen bij het visvlees goed tot zijn recht. Bovendien is het gerecht supersnel klaar en spectaculair om te zien.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 stevige vis van ± 1 kg, bijv. red snapper of zeebaars, schoon, schubben verwijderd
zout
5 dl olie om in te frituren (arachide-, zonnebloem- of maïsolie)
3 el zoete chilisaus
2 el japanse sojasaus (Kikkoman)
1 1/2 dl kippenfond (pot)
1 tl maizena
2 el droge sherry
4 cm gemberwortel, geschild, geraspt
4 teentjes knoflook, geperst
2 vleestomaten, in partjes
2 lente-uitjes, in ringen
2 rode pepers, zaadlijsten verwijderd, in reepjes
1 tl bruine basterdsuiker of Javaanse suiker
2 el fijngesneden koriander
± 8 takjes koriander voor garnering

Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1240,80 kcal
Koolhydraten 11,24 g
Eiwitten 9,87 g
Vetten 126,81 g

Bereidingswijze

Maak aan beide zijden van de vis 3 diagonale ondiepe inkepingen en bestrooi de vis met zout. Verhit de wok op hoog vuur en schenk de olie langs de zijkant in de pan. Wacht tot de olie licht begint te dampen (niet roken!). Je ziet de lucht dan trillen boven de pan. Leg de vis voorzichtig in de olie en frituur hem in ± 6 min. goudbruin; keer hem na ± 3 min. Schep de vis met behulp van 2 schuimspanen (of 2 grote spatels) uit de olie en laat hem op keukenpapier uitlekken. Schenk de olie, op een klein beetje na, uit de wok. Meng de chilisaus, sojasaus en fond. Roer de maïzena glad in de sherry en meng dit door het sojasausje. Bak de gember en knoflook in de resterende olie in de wok in ± 1 min. goudbruin. Voeg de tomaten toe en roerbak ze nog ± 2 min. mee. Voeg het sojamengsel toe en breng het aan de kook, zodat een gebonden saus ontstaat. Leg de vis in de saus en stoof de vis nog ± 5 min. op laag vuur met een deksel op de wok. Schep de vis uit de wok op een voorverwarmde schaal en roer de lente-ui, rode peper, suiker en fijngesneden koriander door de saus. Schenk de saus over de vis en garneer met de takjes koriander. Lekker met witte rijst en gestoomde paksoi of broccoli.

kcal: 200

vet: 4

Bron

Delicious

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

lucretiab avatar
lucretiab

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten