1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Paella
  6. Paella Valenciana

Paella Valenciana

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-10-2009

Ingrediënten 4 personen


250 gram tomaten
1 rode of groene paprika
200 gram sperziebonen
3 artisjokken
8 grote garnalen
250 gram pijlinktvis
1 haantje
250 gram varkensfilet
150 mililiter olijfolie
zout
peper
3 teentjes knoflook
400 gram rondkorrelrijst
1 gram saffraandraadjes
2 liter visbouillon



Paella Valenciana
Paella Valenciana
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Groenten,zeevruchten en vlees panklaar maken en zo nodig in stukken snijden. Verhit een derde van de olie in de pan en braad de artisjokken en paprika aan.

Bereidingswijze

Verhit in een tweede pan de helft van de resterende olie en braad het vlees aan. Voeg zout en peper toe en laat het vlees op een laag vuur 10 minuten smoren. Hak de knoflook fijn en bak het in de paellapan in de resterende olie even aan. Voeg de groenten en het vlees toe. Roer de rijst er door. Voeg de tomaten en de pijlinktvis toe zodra de rijst glazig is. Zout en peper toevoegen. Laat het geheel 10 minuten pruttelen. Doe de saffraan in de hete visbouillon en giet die in de pan. Laat het gerecht op laag vuur 10 minen koken. Verdeel de garnalen over de rijst en laat het gerecht nog eens 10 minuten trekken. .

Serveertip

Naar believen garneren met apart gekookte mosselen.

Bron

Internet



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top