Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Zarzuela

Zarzuela

Door: stapmans

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-10-2009

Ingrediënten 2 personen


300 gram kabeljauwfilet, 200 gram scholfilet, 100 gram garnalen, 50 gram fijngesneden blokjes rauwe ham,
3 uien, 4 tomaten, 1 groene paprika, peterselie, 1 eetlepel citroensap, 50 gram amandelen, 1 laurierblad, safraan, 1 teen knoflook, blokje visbouillon, 2 dl witte wijn (Rueda).


Verder heb je nodig


Snijplank, messen, keukenpapier, braad of stoofpan.

Zarzuela
Zarzuela

Hartig visgerecht in witte wijn (Rueda), heerlijk met brood soppen.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vis wassen, droogdeppen en in blokjes van 3 - 5 cm snijden, besprenkelen met citroensap en apart zetten.
Uien snijden, ringen of blokjes, tomaten ontvellen, vieren delen en nog een keer doorsnijden. Knoflook snijden. Paprika in stukken snijden. Garnalen wassen en uitlekken. Rauwe ham in reepjes/ blokjes snijden. Peterselie wassen en knippen.

Bereidingswijze

Knoflook en ui in olijfolie bakken tot de ui glazig is. Eerst groene paprikastukjes toevoegen en meebakken. Dan tomaten toevoegen, roeren en weer op temperatuur laten komen. Amandelen, safraan, laurierblad, ham en bouillonblokje toevoegen. Witte wijn erbij en roeren.
Dan vis toevoegen en 10 minuten zachtjes laten sudderen, op smaak maken met zout en peper. Ondertussen brood snijden. Laatste minuut de garnalen erbij en roeren.

Serveertip

Zarzuela met kookvocht in diep bord opdienen, afstrooien met peterselie.
Heerlijk met verschillende broodsoorten.

Bron

Receptenmap van vriendin



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van stapmans
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top