stamppot winterpostelein

  • Biologisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • stamppot winterpostelein

    Stamppot winterpostelein

    Stamppot winterpostelein

  • stamppot winterpostelein

    Stamppot winterpostelein

    Stamppot winterpostelein

Smakelijke stamppot met zachtfrisse smaak én beet.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
300 gram verse winterpostelein van biologische teelt,
1.0 kilo aardappels, ditta biologisch,
100 gram zachte geitenkaas, chevre,
klontje roomboter,
zeezout.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 634,70 kcal
Koolhydraten 96,52 g
Eiwitten 26,16 g
Vetten 12,96 g
Benodigdheden
Pan, stamper, keukenmes, houten lepel, groentencentrifuge, snijplank.

Voorbereiding

aardappels schillen, koken in zout water,
winterpostelein wassen, uitlekken, fijnsnijden (in stukjes van 1 - 2 centimeter)
geitenkaas in kleine blokjes snijden

Bereidingswijze

Aardappels koken, laatste restje vocht afgieten en in kom opzij zetten. Klontje roomboter toevoegen. Fijngesneden postelein (rauw) en geitenkaas toevoegen. Vervolgens aardappels fijnstampen. Geheel tot smeuïge stamppot roeren, eventueel kookvocht toevoegen. Op smaak maken met wat zout en peper.

Bron

Stampotten, De Nieuwe Keuken

Serveertip

lekker met malse schouderkarbonade.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

stapmans avatar

Doorsturen

Home Recepten