Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Biologische keuken
  5. stamppot winterpostelein

stamppot winterpostelein

Door: stapmans

  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 31-10-2009

Ingrediënten 2 personen


300 gram verse winterpostelein van biologische teelt,
1.0 kilo aardappels, ditta biologisch,
100 gram zachte geitenkaas, chevre,
klontje roomboter,
zeezout.


Verder heb je nodig


Pan, stamper, keukenmes, houten lepel, groentencentrifuge, Snijplank.

Stamppot winterpostelein met worst

Smakelijke stamppot met zachtfrisse smaak én beet.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aardappels schillen, koken in zout water,
winterpostelein wassen, uitlekken, fijnsnijden (in stukjes van 1 - 2 centimeter)
geitenkaas in kleine blokjes snijden

Bereidingswijze

Aardappels koken, laatste restje vocht afgieten en in kom opzij zetten. Klontje roomboter toevoegen. Fijngesneden postelein (rauw) en geitenkaas toevoegen. Vervolgens aardappels fijnstampen. Geheel tot smeuïge stamppot roeren, eventueel kookvocht toevoegen. Op smaak maken met wat zout en peper.

Serveertip

Lekker met malse schouderkarbonade.

Bron

Stampotten, De Nieuwe Keuken



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van stapmans
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top