Italiaanse linzensalade met artisjokharten en feta

  • Italiaans, Salade
  • 10-20 min.
  • Italiaanse linzensalade met artisjokharten en feta

    Italiaanse linzensalade met artisjokharten en feta

    Italiaanse linzensalade met artisjokharten en feta

Zalige salade. Eigenlijk een zomersalade, maar ook in de winter smaakt deze ons heerlijk. Was een onderdeel van ons feestbuffet in september 2009. En...een topper!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 blikjes linzen van Bonduelle (uitlekgewicht per blikje plm. 400 gram)
1 el. sherry-azijn of witte wijn azijn
3 el. olijfolie
1 theelepel honing
6 stuks artisjokharten uit blik
1 middelgrote rode ui
100 gram feta
(Zee)zout, peper
3 eetlepels gehakte verse groene kruiden (bijv. peterselie, bieslook, basilicum
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 379,32 kcal
Koolhydraten 32,27 g
Eiwitten 22,86 g
Vetten 14,77 g
Benodigdheden

zeef

Voorbereiding

Pel de ui en snij deze in dunne halve ringen.
Doe de linzen uit het blik in een zeef. Spoel ze goed af en laat ze goed uitlekken.
Doe de linzen in een kom.
Maak een dressing en de azijn, olie, honing, zout en peper.
Laat de artisjokken goed uitlekken. Snij de artisjok-harten in vieren.
Snij de feta in blokjes of reepjes.

Bereidingswijze

Meng de artisjokken, uien en fetakaas voorzichtig door de linzen.
Strooi er de groene kruiden over de salade.

Serveertip

Lekker met gebakken krieltjes als vegetarisch hoofdgerecht, als buffetgerecht of bijgerecht bij de barbecue

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten