Italiaanse linzensalade met artisjokharten en feta
- Italiaans, Salade
- 10-20 min.
Zalige salade. Eigenlijk een zomersalade, maar ook in de winter smaakt deze ons heerlijk. Was een onderdeel van ons feestbuffet in september 2009. En...een topper!
Ingrediënten 4 personen
2 blikjes linzen van Bonduelle (uitlekgewicht per blikje plm. 400 gram)1 el. sherry-azijn of witte wijn azijn
3 el. olijfolie
1 theelepel honing
6 stuks artisjokharten uit blik
1 middelgrote rode ui
100 gram feta
(Zee)zout, peper
3 eetlepels gehakte verse groene kruiden (bijv. peterselie, bieslook, basilicum
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 379,32 kcal |
Koolhydraten | 32,27 g |
Eiwitten | 22,86 g |
Vetten | 14,77 g |
Benodigdheden
zeef
Voorbereiding
Pel de ui en snij deze in dunne halve ringen.
Doe de linzen uit het blik in een zeef. Spoel ze goed af en laat ze goed uitlekken.
Doe de linzen in een kom.
Maak een dressing en de azijn, olie, honing, zout en peper.
Laat de artisjokken goed uitlekken. Snij de artisjok-harten in vieren.
Snij de feta in blokjes of reepjes.
Bereidingswijze
Meng de artisjokken, uien en fetakaas voorzichtig door de linzen.
Strooi er de groene kruiden over de salade.
Serveertip
Lekker met gebakken krieltjes als vegetarisch hoofdgerecht, als buffetgerecht of bijgerecht bij de barbecue