Hartige taart met rode uien en geitenkaas

  • Vegetarisch, Buffet
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 30-10-2009
  • Hartige taart met rode uien en geitenkaas

    Hartige taart met rode uien en geitenkaas

    Hartige taart met rode uien en geitenkaas

Heerlijke romige taart die snel te maken is. De dunne ringen rode ui (witte is ook goed natuurlijk) gaan rauw op de taart. Lekker met crème fraîche en geitenkaas. Niet alleen lekker voor vegetariërs! Dit lust iedereen die van geitenkaas houdt.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Diepvries bladerdeeg -
200 gr. zachte geitenkaas op kamertemperatuur –
tijm naar smaak -
versgemalen peper, zout –
mespunt suiker
200 gr. crème fraîche –
500 gr. rode uien -
rechthoekige bakvorm of bakplaat
bakpapier
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakplaat
bakpapier

Voorbereiding

Tijmblaadjes van takjes halen of ge(vries)droogde tijm gebruiken.
Oven voorverwarmen op 200 graden C.
Crème fraiche op smaak brengen met peper en zout.

Bereidingswijze

Uien pellen en in dunne ringen snijden.
Bakplaat of bakvorm bekleden met bakpapier. Deeg over de vorm verdelen.
Deeg bestrijken met crème fraîche. Laat hierbij een smalle rand over.
Verdeel de uien over het deeg. Verdeel de geitenkaas in kleine stukjes en bestrooi dit samen met de tijm over het deeg.
Bak de taart in het midden van de oven in plm. 40 minuten goudbruin.

Bron

Duits tijdschrift Kochen und geniessen

Serveertip

Lekker bij een buffet of als borrelhapje. Als lunchgerecht of als hoofdgerecht met een salade

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

reintjedv avatar
reintjedv 01-01-2011

Dit recept is ook lekker met croissantdeeg ipv bladerdeeg. 1 groot blik is precies genoeg voor een bakplaat.

evdk avatar
evdk 19-11-2009

wat een vreselijk lekker recept!!!

alie2 avatar
alie2 31-10-2009

Wat een lekker recept. groetjes Alie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten