Krautsalat - de echte Duitse wittekoolsalade
- Duits, Salade
- 20-30 min.
Het recept van deze echt heerlijke witte kool salade kreeg ik van een Duitse buurvrouw. Toen ik deze proefde tijdens een buurtfeest waar we allemaal een salade moesten maken was ik direct verkocht. Je kunt de salade ruim een week bewaren. De salade is na 2 dagen goed op smaak.
Ingrediënten 12 recipe.people
1 kg witte kool (geen voorgesneden kool)½ groene paprika
1 kleine ui
Dressing:
100 ml zonnebloemolie
150 ml kruidenazijn of witte wijn azijn
150 ml suiker
½ eetlepel zout
½ eetlepel mosterd
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 156,99 kcal |
Koolhydraten | 16,61 g |
Eiwitten | 1,92 g |
Vetten | 8,39 g |
Benodigdheden
Rasp of keukenmachinegrote schaal met deksel of plastic folie
Voorbereiding
Buitenste bladeren van de kool verwijderen. Kool in stukken snijden en harde stronk uit het midden verwijderen. Witte kool schaven met schaaf of met gebruik van de keukenmachine (heb ik gedaan).
Paprika schoonmaken en ook in reepjes schaven.
Ui pellen en heel fijn snijden.
Bereidingswijze
Olie, azijn, suiker, zout en mosterd aan de kook brengen.
Warme dressing direct over de salade gieten. Salade goed doorroeren. De salade in een grote schaal met deksel of afgedekt met plastic folie doen. De salade moet minstens 2 dagen blijven staan op een koele plaats (niet in de koelkast!) en moet 1 maal per dag doorgeroerd worden.
Bron
Duitse buurvrouw
Serveertip
Heerlijk bij de warme maaltijd en bij de lunch. Ook lekker bij de barbecue of op een buffet.