Garnalen met tomaten, oregano en feta

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-10-2009
  • Garnalen met tomaten, oregano en feta

    Garnalen met tomaten, oregano en feta

    Garnalen met tomaten, oregano en feta

Deze maaltijd wordt in heel Griekenland geserveerd in taverna`s aan de kust. De garnalen kunnen al tot vier uur van te voren met de tomatensaus worden gemarineerd. Voor het serveren brokkel je de feta er overheen en zet je het gerecht even in de oven.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
700 gram grote, gepelde garnalen
Zout en versgemalen zwarte peper
4 eetlepels olijfolie
1 ui, fijngehakt
4 teentjes knoflook, fijngeperst
Snufje cayennepeper
2 eetlepels gedroogde oregano
1,5 kopje tomatensaus of 4 grote tomaten, gepeld, gepureerd en zonder zaden
Snufje suiker indien nodig
225 gram feta, verkruimeld
Kwart kopje fijngehakte peterselie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 478,45 kcal
Koolhydraten 16,20 g
Eiwitten 41,63 g
Vetten 26,75 g

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 225 °C

Bereidingswijze

Bestrooi de garnalen met peper en zout. Verwarm twee eetlepels olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de garnalen en toe en bak ze in twee tot drie minuten - stevig roerend - snel gaar totdat ze roze worden en beginnen te krullen. Schep de garnalen met een schuimspaan uit de pan en verdeel ze over vier vuurvaste schaaltjes.

Verwarm de twee overgebleven eetlepels olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit ze ongeveer acht minuten. Voeg de knoflook, cayennepeper en oregano toe en bak nog twee minuten door. Voeg de tomatensaus of de gepureerde tomaten toe en laat nog twee minuten sudderen totdat alles lichtjes is ingedikt. Voeg wat suiker toe als de tomaten niet zoet genoeg smaken en voeg peper en zout naar smaak toe.

Schenk de saus gelijkmatig over de vier schaaltjes met garnalen. Brokkel de feta in stukjes en verdeel dit over de vier schaaltjes. Zet ze in de oven totdat de kaas is gesmolten.

Strooi peterselie over de schaaltjes en server heet.

Bron

www.toostylish.com

Serveertip

Serveer met veel vers krokant brood.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mowi avatar
mowi 31-08-2010

Heb dit deze avond bij ``Zeus`` in Spelle (DE) gegeten. LEKKER!!!! Dus gelijk het recept opgezocht. Wordt een zogeheten ``blijvertje``! Bedankt!

diny45 avatar
diny45 30-08-2010

Hallo. Dit is een recept wat ik zelf nogal eens maak, woon in Griekenland namelijk. Ben het met 1 ding niet met je eens. Als je verse gepureerde tomaten gebruikt dan is de saus echt niet klaar in 2 minuten. Die moet je minstens een half uur tot 3 kwartier zachtjes laten indikken, anders wordt het geheel met de garnalen veel te waterig. Feta smelt niet zo makkelijk, het beste is heel dunne plakjes te snijden die smelten makkelijker en de schaal afdekken gedurende het smelten, anders wordt de feta donker en droogt teveel uit. Groet uit Athene, Diny

ellenmarie avatar
ellenmarie 30-08-2010

Héérlijk recept lijkt me dit! Gauw effe proberen.... zpik hem gelijk effe, en zet m in m``n eigen receptenboek, dankjewel!

bezemsteeltje avatar
bezemsteeltje 15-04-2010

Neem ik mee,mmmmm. Bedankt,Lut.

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 15-04-2010

Kan me voorstellen waarom dit het "Recept van de dag" is geworden. Neem het lekker mee, bedankt ... Margrit

salzburg avatar
salzburg 15-04-2010

Dit gerecht zal ik met veel plezier in mijn eigen taverna aan de keukentafel serveren. groetjes Anna

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten