Ossobuco Milanese (met gremolata)

  • Italiaans,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 29-10-2009
  • Ossobuco Milanese (met gremolata)

    Ossobuco Milanese (met gremolata)

    Ossobuco Milanese (met gremolata)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kalfsschenkels van 4-5 cm. dik
peper, zout
2 el bloem
2 uien
1 grote wortel of 5 worteltjes
2 teentjes knoflook
2 takjes selderij
2 takjes tijm
3 vleestomaten
25 gr boter
3 el olijfolie
1 stukje citroenschil
3 dl droge witte wijn
2 dl kalfsfond of kalfsbouillon
laurier
2 takjes rozemarijn of marjolein (oregano)

Optioneel voor gremolata:
2 teentjes knoflook, geperst
schil van een citroen, geraspt
handvol peterselie, gehakt
2 ansjovisfilets, fijngesneden
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 620,02 kcal
Koolhydraten 18,50 g
Eiwitten 68,13 g
Vetten 23,18 g

Voorbereiding

Kerf de buitenste rand van de kalfsschenkels even in met een scherp mesje om kromtrekken bij het braden te voorkomen. Bestrooi ze met peper en zout en haal ze door de bloem. Pel de uien en snipper deze. Schrap de wortel en snijd deze in kleine stukjes. Hak de gepelde teentjes knoflook, de selderij en de tijm fijn. Kruis de tomaten in aan de onderkant en leg ze enkele tellen in heet water. Ontvel ze, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Bereidingswijze

Verhit de boter met de olijfolie en braad het vlees kort aan totdat het goudbruin is.
Voeg de uien, wortel, knoflook, selderij, tijm en citroenschil toe en braad dit even mee. Giet de wijn en de kalfsfond erover. Voeg wat laurier toe en laat alles met de deksel op de pan 1½ uur zachtjes stoven. Het vlees mag niet van het bot vallen! Voeg zonodig nog enkele eetlepels kalfsfond of kalfsbouillon toe als de saus te dik dreigt te worden. Is de saus te dun, bind hem dan met 15 gram boter gemengd met ½ eetlepel bloem. Pureer eventueel het stoofvocht met de staafmixer. Hak de takjes rozemarijn of marjolein en strooi deze over het gerecht.

Maak het gerecht bijzonder door er op het laatst, direkt voor serveren, gremolata aan toe te voegen.

Voor de gremolata: meng knoflook, geraspte citroen, peterselie en anjovisfilets.

Bron

www.petersfarm.com

Serveertip

Serveer de ossobuco met een risotto Milanese met geraspte Parmezaanse kaas of pecorino.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten