Arretjescake
- Nederlands, Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 29-10-2009
Ingrediënten 4 personen
- 250 gram suiker- 60 gram cacao
- 2 eieren
- 250 gram biscuitjes
- 1 zakje vanillesuiker
- 150 gram margarine
- 1 eetlepel rum/amaretto
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 931,26 kcal |
Koolhydraten | 108,28 g |
Eiwitten | 9,98 g |
Vetten | 48,47 g |
Bereidingswijze
Klop de eieren,suiker en de vanillesuiker in een kom tot een romig mengsel. Voeg de cacao en de rum/amaretto toe. Klop het geheel nog en keer goed door. Smelt de margarine in een pannetje en laat deze iets afkoelen. Roer de gesmolten margarine lauw door het cacaomengsel en zorg dat deze goed opgenomen wordt in de massa.
Verkruimel de biscuitjes in kleine stukjes en roer dan de stukjes biscuit door het cacaomengsel heen. Vet een cakeblik of schaal in en giet het beslag erin. Laat de cake minimaal 6 uur hard worden in de koelkast, de cake dient koud opgediend te worden.
Serveertip
Wat er ook lekker bij is dat is een bol vanille ijs en een toef slagroom
En je kunt natuurlijk de rum/amaretto weg laten als je daar niet van houdt
Laatste reacties
Heerlijk. In plaats van rum, heb ik honingrum gebruikt. Dat is heel zacht van smaak.
bedankt voor de tip lijkt mij ook wel lekker
Ik maak regelmatig een arretjes cake en gebruik inplaats van boter of margarine kokosboter verkrijgbaar bij een toko of duits supermarkt vroeger gebruikte men Delfiavet een plantenvet maar is hier niet meer te koop.De cake vind ik wat minder machtig dan met boter.
Leuk al die achtergrondverhalen bij deze cake!!Groet Ingrid
In plaats van amaretto kun je ook een theelepel oploskoffie gebruiken. Dat geeft het geheel net iets meer bite.
Ik heb me laten vertellen dat arretjescake oorspronkeijk van het eiland goeree overflakkee komt Groeten Rob.
Hoi,Zoals Mandalaas al aangeeft komt de naam van de cake van het figuurtje Arretje Nof(net zo``n typetje als Flipje van de Betuwe)Arretje Nof was het boegbeeld voor Delfia frituurvet. Hier maakte mijn moeder vroeger haar Arretjescake van.De cake was keihard en lag erg zwaar op de maag. Vandaar dat het in hele dunne plakjes gesneden werd. Zelf vind ik dat er niets boven de roombotervariant gaat.In plaats van biscuitjes doe ik zelf altijd lange vingers in het recept. Dit maakt de cake een flink stuk luchtiger. Ook zien de plakken cake er mooi "pantergevlekt" uit met lange vingers.Moet je zeker een keer proberen als je een Arretje Nof fan bent. Groetjes, Marjolein.
Hallo, ik ben arretjeskeek verslaafd, en ik ben zelfs lid van een arretjeskeek hyves haha. De naam arretjeskeek komt van een reclamefiguur van vroeger, de zogenaamde Arretje Nof, een figuurtje die dus voor de plantaardige margarine het boegbeeld was. Wij maakten eerder wel eens arretjeskeek met roomboter maar met echte harde margarine gaat het eigenlijk veel beter. En wij vinden het heerlijk om er stukjes chocola en kokos door heen te mengen, vooral in combinatie met kokosbiscuitjes. Succes met de variaties.
vroeger werd het bij ons door de bakker gemaakt hij gebruikte alle soorten koekjes die kapot waren gegaan verzamelde die en gebruikte dan een soort reuzelachtig vet en noemde ze spoorpuntjes ,maar hier ging geen chocolade doorheen maar greinsuiker. groetjes marianne
Ipv eieren kan je ook 2 eetlepels vanille vla gebruiken, vooral beter als je kinderen hebt die meeeten. erg lekker.