Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Arretjescake

Arretjescake

Door: fspin

  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 29-10-2009

Ingrediënten 4 personen


- 250 gram suiker

- 60 gram cacao

- 2 eieren

- 250 gram biscuitjes

- 1 zakje vanillesuiker

- 150 gram margarine

- 1 eetlepel rum/amaretto


Arretjescake
Arretjescake
Arretjescake
Arretjescake

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Klop de eieren,suiker en de vanillesuiker in een kom tot een romig mengsel. Voeg de cacao en de rum/amaretto toe. Klop het geheel nog en keer goed door. Smelt de margarine in een pannetje en laat deze iets afkoelen. Roer de gesmolten margarine lauw door het cacaomengsel en zorg dat deze goed opgenomen wordt in de massa.

Verkruimel de biscuitjes in kleine stukjes en roer dan de stukjes biscuit door het cacaomengsel heen. Vet een cakeblik of schaal in en giet het beslag erin. Laat de cake minimaal 6 uur hard worden in de koelkast, de cake dient koud opgediend te worden.

Serveertip

Wat er ook lekker bij is dat is een bol vanille ijs en een toef slagroom

En je kunt natuurlijk de rum/amaretto weg laten als je daar niet van houdt



Deel dit recept

Reacties (11)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fspin
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top